Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 20

Juozas Statkevičius galėjo nesumokėti 60 tūkst. eurų mokesčių

Valstybinė mokesčių inspekcija skaičiuoja, kad drabužių dizaineris Juozas Statkevičius nesumokėjo 60 tūkst. eurų, dar pusė nuslėptų mokesčių sumos jam gresia kaip bauda, praneša „TV3 Žinios“.
Juozui Statkevičiui įteiktas garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“
Juozui Statkevičiui įteiktas garbės ženklas „Nešk savo šviesą ir tikėk“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vos prieš 3 mėnesius kultūros ministras Šarūnas Birutis J.Statkevičių apdovanojo už indėlį į Lietuvos kultūrą. Tuo metu kūrėjas labai džiaugėsi ir tikino, kad iš Lietuvos niekur išvykti negalėtų, nors tokių galimybių turi labai daug.

Jo džiaugsmas tęsėsi neilgai. Savaitgalį „Facebook“ socialiniame tinkle jis pareiškė, kad yra 100 proc. už emigraciją. J.Statkevičius ne tik žadėjo emigruoti pats, bet ir kitus ragino taip padaryti.

Šis įrašas išjudino žinomų žmonių pašaipų bangą. Vieni jų dizaineriui linkėjo gero kelio, kiti džiaugėsi, kad savo šalį keikiančių žmonių Lietuvoje bus mažai.

TV3 šaltinių teigimu, Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) šiuo metu atlieka J.Statkevičiaus mokestinį patikrinimą. Aiškėja, kad už metus dizaineriui gali tekti pakloti 60 tūkst. eurų, kurių jis nesumokėjo.

123rf.com nuotr. /Eurai
123rf.com nuotr. /Eurai

Pasak šaltinių, J.Statkevičius nėra deklaravęs visų pajamų, todėl jam gali būti priskaičiuoti mokesčiai ir skirta bauda, kuri gali siekti pusę nuslėptų mokesčių sumos.

VMI nekomentuoja J.Statkevičiaus tyrimo, nes jis yra privatus asmuo. Su emigruoti žadėjusiu dizaineriu „TV3 Žinioms“ susisiekti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius