Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 08

Juozo Statkevičiaus siūtus tautinius kostiumus „valstiečiai“ uždarame priėmime parodys ambasadoriams

Tautinius kostiumus populiarinti nusprendusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcija antradienį rengia paslaptingą vakarėlį. 15min žiniomis, į jį „valstiečiai“ kviečia Lietuvoje reziduojančius užsienio valstybių ambasadorius, tačiau, kas vyks už uždarų durų, „valstiečių“ atstovai patys nežino arba nenori pasakoti viešai. Esą apie tai kalbėti bus galima tik po renginio.
 Į Juozo Statkevičiaus siūtų tautinių kostiumų pristatymą ambasadoriams „valstiečiai“ žurnalistų neįsileido
Juozo Statkevičiaus siūtų tautinių kostiumų pristatymą ambasadoriams „valstiečiai“ žurnalistų neįsileido / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Balandžio pabaigoje 15min užfiksavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininką Ramūną Karbauskį ir premjerą Saulių Skvernelį Seimo salėje apžiūrinėjančius nuotraukas, kuriose R.Karbauskis ir dvylika frakcijos narių įsiamžino vilkėdami dizainerio Juozo Statkevičiaus siūtus tautinius kostiumus.

Bus gražus renginys, mes kalbėsime apie tautinio kostiumo reikšmę, žavesį ir taip toliau, – nurodė R.Baškienė.

Nuotraukose matyti tautiniais kostiumais pasipuošę trylika Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovų Seime. Būrio viduryje sėdi „valstiečių“ pirmininkas R.Karbauskis, o aplink įsitaisiusios parlamentarės Aušrinė Norkienė, Vida Ačienė, Rima Baškienė, Guoda Burokienė, Asta Kubilienė, Laimutė Matkevičienė, Rūta Miliūtė, Aušra Papirtienė, Levutė Staniuvienė, Dovilė Šakalienė, Agnė Širinskienė ir Virginija Vingrienė.

Tačiau kam „valstiečiams“ buvo reikalinga tokia fotosesija, kas už ją mokėjo ir kur bus naudojamos nuotraukos, politinės partijos vadovas tuomet nenorėjo aiškinti. Tik užsiminė, kad fotosesija susijusiu su dar pavasarį vyksiančiu oficialiu renginiu.

Frakcijos viešaisiais ryšiais besirūpinanti Virginija Vervečkaitė tuomet nurodė, kad situacijos partijos pirmininkas nekomentuos.

„Komentarai apie LVŽS frakcijos narių tautinius kostiumus bus teikiami tik po oficialaus renginio, kuris planuojamas dar šį pavasarį“, – R.Karbauskio komentarą perdavė ji.

Eis visi, bet žino ne visi

Oficialus renginys, 15min žiniomis, vyks antradienį vakare. Jame dalyvauti pakviesti Lietuvoje reziduojantys užsienio šalių ambasadoriai.

Tačiau ir dabar plačiau komentuoti lietuviško tautinio kostiumo populiarinimui skirto renginio „valstiečių“ vadovybė nenusiteikusi. Partijos pirmininko pavaduotoja Rima Baškienė 15min tik patvirtino, kad antradienį po darbo turės progą pasipuošti tautiniais drabužiais.

„Bus gražus renginys, mes kalbėsime apie tautinio kostiumo reikšmę, žavesį ir taip toliau. Taip, iš tikrųjų, yra užsiminta, kad turėtume pasipuošti tais naujais pasiūtais tautiniais kostiumais. Tai bus susitikimas ir pasakojimas apie tautiškumo svarbą. Gavau žinutę iš kolegų, kad turėčiau būti pasipuošusi“, – pasakojo R.Baškienė.

Tačiau tokias žinutes, pasirodo, gavo ne visi „valstiečių“ frakcijos nariai. Štai frakcijos seniūno pavaduotojas Virginijus Sinkevičius nei turi tautinio kostiumo, nei žino apie antradienį planuojamą renginį.

„Aš nieko apie tą renginį nežinau, nė kiek neprisidėjau. Ten organizuoja Ramūnas ir Virginija, tai jie geriausiai žino, o aš tai net kvietimo negavau. Žodinį kažkokį tik gal gavau, kai visiems frakcijoje buvo pasakyta, bet net nepasižymėjau darbotvarkėje, neplanavau eiti“, – 15min teigė V.Sinkevičius.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos Seime atstovė ryšiams su visuomene V.Vervečkaitė patvirtino, kad antradienį frakcija ketina pristatyti lietuvišką tautinį kostiumą Lietuvoje dirbantiems užsienio valstybių diplomatams.

„Tokio renginio faktą galiu patvirtinti, bet, kaip ir sakėme anksčiau, platesni komentarai bus teikiami po renginio. Renginys bus uždaras. Šis renginys skirtas tautinio kostiumo metams. Apie detales daugiau pasakoti nenorėčiau. Planuojama, kad dalyvaus visa frakcija“, – nurodė „valstiečių“ frakcijos atstovė.

Pirkinius gaubė paslaptis

15min dar kovo mėnesį skelbė apie „valstiečių“ frakcijos narių norą pasipuošti tautiniais kostiumais. Tuomet Seimo narės nenorėjo išduoti nei kas siuva kostiumus, nei kiek jie kainuos.

Tačiau jau balandį Seimo narės pačios ėmė puikuotis naujais apdarais. Seimo narė Aušra Papirtienė tuomet socialiniame tinkle „Facebook“ publikavo nuotrauką, kurioje apsivilkusi nauju drabužiu pozavo su J.Statkevičiumi. Tačiau netrukus ji nuotrauką pašalino, nes ši esą buvo nekokybiška.

Dabar kostiumus turi visos frakcijos moterys ir R.Karbauskis.

Vaikai liko be kostiumų

Tuo tarpu kitas R.Karbauskio sumanymas – stilizuotais J.Statkevičiaus siūtais tautiniais drabužiais apdovanoti ikimokyklinukus – žlugo. „Valstiečių“ pirmininkas tikino, kad projektas atidedamas neribotam laikui, nes idėja sukompromituota.

„Tiesiog įvyko taip, kad šiandien įkalbinti ateiti žmones į fondą, į fondo valdybą arba paremti, tai beveik sulaukti patikrinimų ir taip toliau, tai yra tas, kas buvo. Tiesiog spaudimas yra nežmoniškas būtent dėl to, kad aš pasiūliau. Jei būtų pasiūlę konservatoriai, tai tokiu atveju būtų rankom plojama ir sakoma, kad tai labai šaunus sprendimas“, – aiškino R.Karbauskis.

Taip politikas reagavo į dizainerio J.Statkevičiaus laišką, kuriuo jis pranešė pasitraukiantis iš projekto. Dizaineris kalbėjo ne apie spaudimą ir idėjos kritiką, o apie prastą projekto vykdymą.

J.Statkevičius laiške teigė, kad „projektas visiškai neteko gražios pirminės prasmės, nes visiškai pasikeitė jo apimtis, o idėja sunyko“. Dizaineris tvirtino, kad vietoje planuotų 150 tūkst. kostiumų jų skaičius sumažėjo iki 25 tūkst. vienetų, tad ne visi vaikai gautų kostiumus ir neaišku, kokiais kriterijais remiantis jie būtų išdalinti.

„Tikrai nebijau juodo darbo ir didžiulės atsakomybės, tačiau, pasikeitus šio projekto esmei ir terminams, turiu jo atsisakyti“, – sakė J.Statkevičius ir pridūrė, kad nuo gruodžio 23-iosios projektas nepajudėjo iš pradinio taško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius