-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 03

Jurbarkiečiai piktinasi dėl komisaro atostogų, nors rezonansinių bylų tyrimai – ne jo valioje

15min pasiekė Jurbarko gyventojų pasipiktinimas, neva jų miesto policijos vadas skandalų įkarštyje išėjo paatostogauti. Visgi pasigilinus į situaciją piktintis veikiausiai nėra kuo, nes Jurbarko rajono policijos komisariate net nevykdomi rezonansinių bylų tyrimai: 18-mečio nužudymas narpliojamas Marijampolėje, o merginos užpuolimas – Tauragėje.
Aivaras Dumčius (viduryje)
Aivaras Dumčius (viduryje) / Marijampolės aps. VPK nuotr.

„Vykstant tokiems įvykiams komisaras leidžia sau atostogauti“, – tokie jurbarkiečių pasipiktinimai pasiekė 15min redakciją.

Ir išties, Jurbarko rajono policijos komisariato vadovas Aivaras Dumčius keletą savaičių atostogavo, nuo gegužės 13-os dienos, tą patvirtino jis pats.

Atostogos buvo numatytos prieš mėnesį, A.Dumčius buvo suplanavęs kelionę į Suomiją, išsinuomojo namelį, nusipirko žvejybos leidimus ir draugų kompanijoje ruošėsi dienas leisti su meškere rankose.

Tačiau planas ramiai praleisti laiką sodyboje ne visai išdegė. Nepraėjus nei savaitei, kai gegužės viduryje A.Dumčius išvyko į Suomiją, visuomenę įaudrino žiauriai sumuštos merginos skandalas.

Kilus skandalui A.Dumčiaus telefonas netilo ir jis kantriai žiniasklaidai komentavo įvykius ir situaciją tiek dėl nužudymo, tiek dėl merginos, nors tai – net ne visai jo daržas.

Mat liūdnai pagarsėjęs mušeika merginą talžė ir bandė išprievartauti Tauragės rajone esančioje sodyboje, tad ir tyrimą vykdo būtent šio miesto policija.

Kitas Jurbarką sudrebinęs rezonansinis nusikaltimas, 18-mečio nužudymo tyrimas, pradėtas dar vadovui dirbant.

„Man dar būnant komisariate dingo tas berniukas. Asmeniškai dirbau visą savaitgalį, pas mus buvo byla, vykdomi paieškos veiksmai, – pasakojo A.Dumčius. – Buvo surinkti pagrindiniai įrodymai dėl berniuko nužudymo, buvo padarytas didelis darbas.“

Jau po to, kai Jurbarko pareigūnai išsiaiškino, kad vaikinas ne dingęs, o nužudytas, tyrimą perėmė Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato sunkių nusikaltimų tyrimo valdyba.

„Aišku, piktintis galima, bet žmonės turbūt nežino visos situacijos, – paaiškino A.Dumčius. – Ne tai, kad pabėgau į krūmus ar kažkur dingau. Atostogos buvo suplanuotas anksčiau, svarbiausiuose tyrimo veiksmuose aš dalyvavau. Iš anksto atostogos planuojamos, nėra taip, kada užsimanai, tada išeini. Niekas manęs nebūtų išleidęs, jei vadovai būtų žinoję, kas nutiks.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius