Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 14

Jurbarko meras Ričardas Juška tiki prezidentės pranašyste: rusai atvyks pirkti maisto

Netoli pasienio su Karaliaučiumi ir Sudargo kelio muitinės posto esančio Jurbarko valdžia tikisi turistų iš Rusijos pagausėjimo. Miesto meras Ričardas Juška po privačių pokalbių su Kaliningrado valdžios atstovais prognozuoja, kad rusai vis dažniau atvyks pirkti lietuviškų maisto produktų netoli sienos esančių Lietuvos miestų prekybos centruose ir turgavietėse.
Jurbarko meras Ričardas Juška
Jurbarko meras Ričardas Juška / Jurbarko savivaldybės nuotr.

15min.lt jau rašė, kad Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė Jurbarkui prognozuoja didelį pirkėjų iš Rusijos srautą. „Jurbarkiečiai, kaip pasienio rajono gyventojai, artimiausiu metu tikriausiai susidurs su padidėjusiu kaliningradiečių pirkėjų srautu“, – sakė prezidentė.

Tiki prezidentės pranašyste

Nors didžiausi automobilių srautai Rusijos ir Lietuvos pasienyje juda per Pagėgius, bet naudos tikisi ir Jurbarko meras Ričardas Juška.

„Esame tik 12 km nuo Sudargo pasienio posto. Tai mažas atstumas įvažiuojantiems į Lietuvą Sudargo keliu“, – 15min.lt sakė meras.

google.lt medžiaga/Sienos su Karaliaučiumi žemėlapio fragmentas
google.lt medžiaga/Sienos su Karaliaučiumi žemėlapio fragmentas

Pasak jo, Jurbarkas pirkėjams patrauklus tuo, kad čia yra kelios didelės parduotuvės „Maxima“, „Iki“ ir „Norfa“.

Tiesa, jis negalėjo patvirtinti, kad rusų padaugėjo labiau nei iki Rusijos sankcijų ES maisto produktams įvedimo. „Pas mus nuolat vyko prekių, kurių kainos skiriasi Rusijoje ir Lietuvoje, mainai. Tačiau jei Rusija ir toliau taikys sankcijas, manau, sulauksime daugiau turistų. Apie tai privačiuose pokalbiuose šneka ir Karaliaučiaus srities miestų vadovai“, – tvirtino R.Juška.

Karaliaučiui bus riesta

Jurbarkas labiausiai viliotų Krasnoznamensko miesto ir jo apylinkių gyventojus. „Taip pat esame pasirašę partnerystės sutartį su Nemano miestu, todėl žinome, kokios nuotaikos vyrauja šiame regione“, – sakė R.Juška.

Jurbarko savivaldybės nuotr./Ričardas Juška
Jurbarko savivaldybės nuotr./Ričardas Juška

Meras mano, kad atvykėliai iš Karaliaučiaus pirks įvairius maisto produktus ir pagyvins miesto prekybą.

„Kiek teko kalbėti su Karaliaučiaus rajonų vadovais, jie baiminasi sankcijų gyventojams pasekmių, nes ši Rusijos sritis labai priklausoma nuo importuojamų iš Europos prekių. Kol kas jų deficito nėra, nes dar maždaug mėnesiui yra prekių, atvežtų iki sankcijų paskelbimo“, – kalbėjo R.Juška.

Jo žiniomis, Karaliaučiaus valdžia bandys išsiprašyti iš Kremliaus išminčių – netaikyti šiam regionui embargo europinėms prekėms.

Embargas – nuo praėjusios savaitės

Rusija praėjusią savaitę uždraudė importuoti žemės ūkio ir maisto produktus iš Europos Sąjungos, Jungtinių Valstijų, Australijos, Kanados ir Norvegijos.

Taip Maskva reagavo į Vakarų įvestas sankcijas dėl Krymo aneksijos ir paramos separatistams Ukrainos rytuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius