Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 03 09

Jurgis Razma atskleidė Arvydo Sekmoko gelbėjimo planą

Seimo valdančiųjų koalicijoje daugumą sudarantys konservatoriai interpeliuojamą energetikos ministrą Arvydą Sekmoką ketina gelbėti arba pritardami jo atsakymams į atstatydinimo iniciatorių pateiktus klausimus, arba nedalyvaudami slaptame balsavime dėl ministro nušalinimo iš pareigų.
Arvydas Sekmokas
Arvydas Sekmokas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie tai trečiadienį po frakcijos posėdžio žurnalistams pareiškė Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma. Taip pat elgtis siūloma ir koalicijos partneriams.

„Negirdėjau nė iš vienos frakcijos (sudarančių valdančiąją koaliciją – BNS) jokių signalų, kad būtų kažkokių problemų dėl energetikos ministro interpeliacijos“, – kalbėjo J.Razma.

„Mes visada taip elgiamės – bandome atvirame balsavime (balsuojant, ar pritarti, ar nepritarti ministro atsakymams į parlamentarų klausimus – BNS) pasiekti, kad nebūtų slaptojo balsavimo (dėl ministro tinkamumo eiti pareigas – BNS), bet slaptas balsavimas mūsų nė kiek irgi negąsdina. Manau, kad valdančioji koalicija, visos frakcijos elgsis solidariai ir priims sprendimus slaptuose balsavimuose nedalyvauti, jeigu jis kažkaip būtų surengtas. Manau, kad opozicijai gerokai pritrūks iki 71 balso, reikalingos rezultatyviam balsavimui“, – tvirtino frakcijos vadovas.  Manau, kad valdančioji koalicija, visos frakcijos elgsis solidariai ir priims sprendimus slaptuose balsavimuose nedalyvauti, jeigu jis kažkaip būtų surengtas.

Jis pabrėžė, kad galutinis sprendimas, kaip frakcijos elgsis per interpeliaciją A.Sekmokui, bus priimtas ketvirtadienį ryte.

„Mūsų pasisakymuose (per frakcijos posėdį – BNS) vyravo ministro palaikymas, nepritarimas interpeliacijai dėl jo svarbių, strateginių veiksmų energetikos srityje. Dėl kažkokių detalių, aišku, yra pastabų, mes aiškinsimės, bet tai ne interpeliacijos lygio klausimai“, – sakė J.Razma.

J.Razma tikino, kad teiginiai, esą valdantieji neteko trijų balsų, nėra visiškai teisingi.

„Jie palaikė interpeliaciją, bet nereiškia, kad jie balsuos už nepasitikėjimą ministru. Jeigu iš trijų vienas liktų, mums būtų jau maksimaliai nepalankus rezultatas“, – sakė parlamentaras.

Interpeliaciją A.Sekmokui, kurios iniciatorė – opozicinė „tvarkiečių“ frakcija, savo parašais yra parėmę 70 parlamentarų, daugiausia iš opozicijos, bet pasirašė ir keli valdantieji: konservatorius Kazimieras Uoka bei Jungtinės (Liberalų ir centro sąjungos ir Tautos prisikėlimo partijos) frakcijos nariai Arūnė Stirblytė ir Arūnas Valinskas.

Pastarasis trečiadienį ryte po tradicinių koalicijos pusryčių sakė, kad interpeliacijos energetikos ministrui bus nesėkminga.

Seimo opozicija interpeliaciją ministrui inicijavo po to, kai nepavyko konkursas dėl naujos atominės elektrinės strateginio investuotojo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius