Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 06

Jurgis Razma: lengviau būtų nuvilti būsimus pensininkus, nei dabartinius

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma nėra įsitikinęs, kad įmanoma iki biudžeto priėmimo paruošti ir priimti įstatymų projektus ir susitarti su koalicijos partneriais dėl nekilnojamojo turto (NT) bei automobilių mokesčių įvedimo. Pasak jo, paprastesnis sprendimas būtų kitąmet nuvilti privačiuose pensijų fonduose senatvei kaupiančius piliečius, tačiau ir tokiam siūlymui liberalai nepritaria.
Vyresnioji karta
Vyresnioji karta / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Paprasčiausias ir greitas sprendimas yra nepervesti kitais metais 2 proc. į privačius kaupiamuosius pensijų fondus. Tai yra apie 380 mln. litų. Nors aš pats nukentėčiau, tais metais negavęs prie tos būsimos papildomos pensijos, bet aš tokiu atveju lengvai daryčiau tą sprendimą. Manau, kad dabartinis pensininkas yra labiau nusipelnęs nebūti nuviltas dėl ankstesnio pažado atkurti pensijas nuo sausio“, – 15min.lt antradienį sakė J.Razma.

Sunku susitarti, pasak politiko, būtų ir dėl NT bei automobilių apmokestinimo, nes tam kategoriškai nepritaria liberalai.

„Tai nėra lengvas dalykas, bet reikia pabandyti. Turi išryškėti, ar yra bent kelių frakcijų požiūrių sutarimas“, – sakė jis.

Liberalai teigia nepritariantys ir tam, kad kitąmet į privačius pensijų fondus nebūtų pervedami 2 proc. iš „Sodros“ biudžeto.

Anot J.Razmos, kol kas aiškėja, kad pensijų atkūrimą atidėti jau taps neįmanoma, kai prezidentė žurnalistams pareiškė tokios išeities nepalaikysianti. J.Razma tikina, kad sunku spręsti, ar prezidentė pensijų grąžinimo atidėjimui buvo išreiškusi paramą kalbėdama su premjeru Andriumi Kubiliumi, kaip teigė pats premjeras antradienį ryte Vyriausybėje.

„Vargu, ar čia rasite arbitrą. Kartais taip atsitinka, kad pokalbio turinį ir sutarimus politikai supranta nevienodai. Tuomet ir išeina skirtingi vertinimai dėl to, kas ten sutarta. Aš manau, kad mums reikia žiūrėti ne kas ką buvo sutarę, o kokie sprendimai geriausi žmonėms“, – kalbėjo J.Razma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius