-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 21

Jurgis Razma: Seimo Audito komitetas opozicijai žadamas po metų

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūno Jurgio Razmos teigimu, valdantieji atsargiai žada, kad Seimo Audito komiteto vadovo postas opozicijai atiteks po metų.
Jolita Vaickienė
Jolita Vaickienė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Minėto komiteto vadove trečiadienį buvo išrinkta „Tvarkos ir teisingumo“ atstovė, Seimo naujokė Jolita Vaickienė. Opoziciniai konservatoriai į šį postą siūlė Donatą Jankauską, kuris tapo jos pavaduotoju.

J.Vaickienės, kaip ir kitų išrinktų komitetų pirmininkų, kandidatūras dar turės patvirtinti Seimas.

Valdančiųjų sprendimas sau pasiimti Audito komitetą supykdė opoziciją, nes praėjusioje kadencijoje šį pozicija buvo atiduota parlamento mažumai.

Postus išsidalinę valdantieji teisinosi, kad kitaip jiems neišeina: Audito komiteto pirmininko posto jie atiduoti negali, nes opozicijoje per mažai parlamentarų, tačiau Seimo mažumai buvo pažadėti Seimo Etikos ir procedūrų ir Antikorupcijos komisijų pirmininkų postai.

Konservatorius J.Razma 15min.lt sakė, jog Seimo pirmininkas, „darbietis“ Vydas Gedvilas opozicijos atstovams yra užsiminęs, kad šie savo atstovą į Audito komiteto pirmininko postą galės deleguoti po metų.

„Jie teigia, kad pirmaisiais metais Audito komitetas aiškinsis kadenciją baigiančios Vyriausybės finansinį palikimą. Tačiau ankstesnė komiteto vadovė Loreta Graužinienė labai energingai vykdė  kadenciją baigiančios Vyriausybės kontrolę ir reikalaudavo duomenų, kruopščiai peržiūrėdavo visus priedus, priemokas ir tuojau pat paviešindavo. Nebėra poreikio aiškintis. Be to, tas pažadas gali likti neįgyvendintas, jie galvoja, kad per metus visiems atsibos ta tema, ir viskas liks kaip buvę“, – sakė politikas.

J.Razma pabrėžė, kad iš Audito komiteto pirmininke išrinktos J.Vaickienės didelių darbų tikėtis neverta, nes ji naujokė politikoje: „Ką ji ten drįs dabar aktyviai reikalauti, kontroliuoti Vyriausybės narius. Nebus realios darbą pradėsiančios Vyriausybės kontrolės, mūsų atstovas tokią kontrolę užtikrintų.“

Anot pašnekovo, tradicija opozicijai atiduoti Audito komiteto pirmininko postą susiformavo 2004-2008 metų Seimo kadencijoje.

„Mes manome, jog yra svarbu apginti tą parlamentinės demokratijos pasiekimą, kad tokios svarbios parlamentinės kontrolės institucijos vadovo pareigos atiduodamos opozicijai“, – pabrėžė jis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius