-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 18

Jūrininkai – be balsavimo teisės

Seimo narys Evaldas Jurkevičius išplatintame pranešime stebisi, kodėl ne visiems Lietuvos piliečiams sudaromos sąlygos balsuoti savivaldybių tarybų rinkimuose.
Sugadintas biuletenis
Jūrininkai negali tinkamai pasinaudoti rinkimų teise. / Eriko Ovčarenko/Dienraščio „15minučių" nuotr.

„Mūsų  jūrininkams, dirbantiems Lietuvos įmonėms priklausančiuose laivuose, nėra sudaryta galimybė balsuoti savivaldybių tarybų rinkimuose, kai laivai yra išplaukę į reisą. Tačiau ta galimybė jūrininkams sudaroma per kitus šalyje vykdomus rinkimus ir referendumus“, – sakė Seimo narys.

Evaldo Jurkevičiaus manymu,  toks mūsų šalies laivuose dirbančių Lietuvos piliečių ignoravimas – nesudarymas sąlygų balsuoti per savivaldos rinkimus – galimai pažeidžia žmogaus teises ir Konstituciją.

Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas Petras Bekėža stebisi, kad per 20 nepriklausomybės metų  jūrininkams, išplaukusiems į reisą, neužtikrinta teisė balsuoti.

„Lietuvos Konstitucijos 34 straipsnis numato, kad piliečiai, kuriems rinkimų dieną yra sukakę 18 metų, turi rinkimų teisę. Tai kodėl jūrininkai negali rinkti vietinės valdžios? Ar tokia padėtis atitinka mūsų Konstituciją?“ – retoriškai klausė Petras Bekėža.

Parlamentaras Evaldas Jurkevičius kreipėsi į Seimo žmogaus teisių komiteto pirmininką Arminą Lydeką ir Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininką Zenoną Vaigauską, siekdamas išsiaiškinti, ar nesudaryta galimybė jūrininkams balsuoti per savivaldos rinkimus pažeidžia Konstitucijoje įtvirtintas žmogaus teises, ir kodėl dirbantieji laivuose šalies piliečiai negali dalyvauti balsavimuose per savivaldybių  tarybų rinkimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius