Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 02 03

Jūroje ir mariose pernai išgelbėta pusšimtis žmonių

Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras pernai gavo 72 pranešimus apie įvairius su paieškos ir gelbėjimo bei taršos incidentais susijusius įvykius. 32 kartus teko vykdyti paieškos ir gelbėjimo operacijas.
Karinių jūrų pajėgų karys stebi jūrą.
Pernai Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro darbuotojai surengė 32 paieškos ir gelbėjimo operacijas, kurių metu buvo išgelbėti 54 asmenys. / KJP nuotr.

Jau daugiau kaip metai Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) nuolat budi ir yra parengtyje bet kurią akimirką reaguoti į pranešimus susijusius paieškos ir gelbėjimo ir teršimo incidentų likvidavimu.

Reaguodami į pranešimus, pernai koordinavimo centro darbuotojai surengė 32 paieškos ir gelbėjimo operacijas, kurių metu buvo išgelbėti 54 asmenys, septyni asmenys nebuvo rasti. Devyniolika iš organizuotų paieškos ir gelbėjimo operacijų vyko Kuršių mariose, kitos organizuotos paieškos ir gelbėjimo operacijos vyko Klaipėdos uoste bei jūroje.

Daugiausia pranešimų apie paieškos ir gelbėjimo įvykius JGKC gavo iš Bendrojo pagalbos centro (tel.nr.112), kiti pranešimai buvo gauti iš Valstybinės sienos apsaugos tarnybos pakrančių apsaugos rinktinės, Klaipėdos  valstybinio jūrų uosto direkcijos dispečerinės, policijos, priešgaisrinės tarnybos.

Per praeitus metus taip pat  buvo organizuotos 9 taršos likvidavimo operacijos, septynios iš jų vyko Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste.

KJP nuotr./Jūrų gelbėjimo koordinacinis centras pernai gavo 72 pranešimus apie įvairius įvykius.
Jūrų gelbėjimo koordinacinis centras pernai gavo 72 pranešimus apie įvairius įvykius.

Taip pat Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras reagavo į aštuonis kitus įvykius susijusius su laivų gedimais, kreipimaisis dėl pagalbos jūroje ir Kuršių mariose, galimais taršos incidentais, gaisrų laivuose ir kitais įvykiais.

Praeitais metais buvo gauti septyni klaidingi pranešimai dėl nelaimės signalo, pagalbos suteikimo skęstantiems laivams, piratų atakos. Išsiaiškinus situaciją šie pranešimai buvo paneigti, ir pripažinti kaip žmogiškosios klaidos.

Jūrų gelbėjimo koordinacinis centras siekdamas užtikrinti  personalo pasiruošimą pernai dalyvavo ne vienose pratybose.  

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras (JGKC) – Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų padalinys, kuris savo veiklą pradėjo pernai sausio 1 dieną.  Šio centro uždaviniai yra organizuoti, koordinuoti ir vadovauti žmonių paieškos ir gelbėjimo darbams paieškos ir gelbėjimo rajone, taip pat organizuoti, koordinuoti ir vadovauti naftos, kenksmingų medžiagų išsiliejimų ir kitų teršimo incidentų likvidavimo darbams jūros rajone.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius