Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 01

Jūros šventėje – cirkas su lengvu erotikos prieskoniu

Savaitgalį praūžusi Jūros šventė su kaupu išpildė savo šūkį „Švartuokis muzikos uoste“ – muzikuojančių tikrai nestigo. Netrūko ir unikalių pasirodymų, iš kurių vienas originaliausių – tradicinį supratimą apie cirką sulaužiusi „Stebuklų šalies“ programa.
Japonų mimų pasirodymas buvo įspūdingas ne vien dėl akrobatinių triukų ir ugnies šou.
Japonų mimų pasirodymas buvo įspūdingas ne vien dėl akrobatinių triukų ir ugnies šou. / I.Ozturhan/15min.lt nuotr.

„Memelio miesto“ teritorijoje tris dienas vykusi cirko ir gatvės meno fiesta nepaliko abejingų –  vieni stebėjosi neįprastu žanru, kiti smagiai šėlo interaktyviuose pasirodymuose.  Žiūrovai, atėję į mokamą renginį, galėjo išvysti  mini spektaklių, kabareto, pantomimos, šokio, muzikos, komedijos žanro, klounados,  žongliravimo, akrobatinių pasirodymų, sudalyvauti meninėse dirbtuvėse.

Menininkai – iš įvairių pasaulio šalių

Cirko fiestoje dalyvavo menininkai ir gatvės artistai iš dešimties pasaulio šalių: Izraelio, Japonijos, Šveicarijos, Australijos, Lietuvos ir kitų. Žiūrovai, įsitaisę kėdėse ar aplink sceną patys tapo šou dalyviais.

Šeštadienio vakarą raudonomis klounų nosimis ir komiška apranga apsitaisę Prancūzijos menininkai „Trio en vrac“ auditoriją įtraukė į žaidimą, kuriame nestigo geros juoko dozės. Pasirodymo metu klounai, atlikdami pagrindinę programą, neatitrūko nuo publikos: parodijavo kalbančius telefonu, kojomis „prasiskyrė“ vietą aplink sceną, įbėgę į minią bandė kilimų daužykle nuvaikyti butaforinę musę nuo pasirodymą stebėjusio vyriškio galvos. Klounai šoko, dainavo ir...apsinuogino. Taip, neva, siekdami sulaukti griausmingų ovacijų.

Tuo tarpu minioje vaikštinėjo žaliažmogis. Prestižinio Miramiro gatvės teatrų festivalio prizininkas, ispanas „The Greenman“ publiką pavertė pagrindiniu veikėju. Ryškiai žalias žmogus, rodydamasis „Memelio miesto“ teritorijoje, nesidrovėjo prisėsti prie vakarieniaujančių bei vienam kitam ant kaktos užklijuoti vėliavėlę. 

Cirko pasirodymai – suaugusiems

Kiek labiau šokiruojantis buvo „Cru Cru cirque“ pasirodymas. Keturi egzotiški japonai iš pantomimos teatro „Han mime studio“ publikai pateikė ugnies, žongliravimo bei akrobatikos šou. Visa tai vyrukai atliko vilkėdami tik trumpikėmis. Lyderis, nepasidrovėjęs užsitempti baltus apatinius, išryškino ne tik akrobatinius sugebėjimus. 

Dailiajai lyčiai ypač patiko šveicarų „The Starbugs“ pasirodymas. Atletiško sudėjimo vyrukai, vadinantys save ritminės komedijos žanro išradėjais, pristatė muzikinę šiokio programą, kuriai pasibaigus dar ilgai netilo plojimai. Ironiškas humoras, „breakdance“ choreografija, šmaikščios gyvenimiškų situacijų interpretacijos šeštadienio vakarą publiką vertė ploti atsistojus. Šveicarai, suglumę dėl tokio pasisekimo ir įvertinimo, atliko keletą triukų ir kukliai pasišalino.

Lietuvai mažai pažįstamas pramoginis žanras nebuvo skirtas vaikams, nors šie puikiai jautėsi ir veržėsi į sceną. Dauguma pasirodymų buvo orientuoti į suaugusį žiūrovą, tiek humoristinių situacijų, tiek jų pateikimo prasme. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius