Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 08

Jūros šventės mugė – naujoje vietoje

Į Jūros šventę atvykstančių prekybininkų ir svečių šiemet laukia naujovė – tautodailės ir meno dirbinių mugė iškeldinama iš įprastinės vietos – Danės skvero. Prekybininkai įsikurs aikštėje prie buvusio TEO pastato ir visoje Danės gatvėje nuo Karoso gatvės iki Šiaurinio rago.
Jūros šventėje jau šurmaliuoja mugė
Jūros šventės mugė šiemet vyks palei Danės upę. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prekybininkų iškeldinimas į Danės gatvę priimtas siekiant apsaugoti skvero želdinius ir sukurti poilsio bei ramybės zoną judrioje šventės renginių teritorijoje. Pasak mugę administruojančios VšĮ „Klaipėdos šventės“ direktoriaus Remigijaus Mockaus, prekybininkų palapinės bus išdėstytos važiuojamojoje Danės gatvės dalyje.

Prekybos teritorija pagal patrauklumą suskirstyta į tris zonas. Didesnio patrauklumo, todėl brangesnės, vietos bus į vieną ir kitą pusę nuo Biržos tilto. Mokestis už prekybos plotą išliks toks pat, kaip ir pernai – bazinis įkainis yra 61 litas už 1 kvadratinį metrą veiklai visos šventės metu. Vidutinio patrauklumo zonoje nustatyta kaina 92 litai, o didžiausio patrauklumo – 122 litai.

Prekybos vietų mugėje šiemet numatyta tiek pat, kiek buvo parduota leidimų praėjusiais metais – virš 500.

Gatvės muzikantai ir aktoriai taip pat turės susimokėti už vietą minimalų mokestį, gauti leidimą, jiems bus nurodyta pasirodymo vieta. „Finansinės naudos iš to nedaug, tačiau tvarkos prasme – taip tikrai geriau. Laisvųjų menininkų išdėstymą reikia derinti prie šventės programos – mūsų režisierius koordinuos, kad renginiai ir atlikėjai netrukdytų vieni kitiems“, – aiškino R.Mockus.

Norintys prekiauti tautodailės mugėje turi užpildyti paraišką, kurioje šventės organizatoriams nurodo, kuo ketina prekiauti ar kokias paslaugas teikti. Šios paraiškos priimamos nuo birželio 6 dienos.

Gavę teigiamą atsakymą iš šventės organizatorių prekiautojai galės įsigyti bilietus-leidimus prekybos vietai. Į mugę atrinktų prekeivių sąrašus bus galima pasitikrinti internete www.jurossvente.lt. Bilietai bus platinami per elektroninę bilietų sistemą visoje Lietuvoje.

„Noriu atkreipti būsimų prekybininkų dėmesį, kad prekybos vietas per elektroninę sistemą galima įsigyti tik į tautodailės dirbinių mugę. Kitom veiklom – lauko kavinėm, smulkiai prekybai, reklamai, atrakcionų parkams ir kt., bus sudaromos sutartys ir leidimai išduodami mūsų įstaigos biure Daukanto g. 15“, – sakė Remigijus Mockus.

Į šventę atvykę tautodailės mugės prekiautojai, iš anksto neįsigiję prekybos vietų bilietų elektroninėje sistemoje, galės tai padaryti pirmąją šventės dieną – liepos 29-ąją – mobilioje bilietų kasoje, kuri veiks mugės teritorijoje. „Be leidimų neturėtų vykti jokia veikla. Visos veiklos turi būti suderintos su organizatoriais. O nelegalus gaudys tam skirtos tarnybos. Kadangi šiemet prekybos priežiūrą perėmė savivaldybė, kontrolės ir prekiautojų tikrinimo mechanizmas turėtų būti didesnis ir efektyvesnis“, – sakė Remigijus Mockus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius