-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 31

Jūros šventės nelaimės: vienas vyras iš jūros nuvežtas į reanimaciją, kiti šokinėjo nuo tilto (papildyta VIDEO 13.30 val.)

Per Jūros šventę gelbėtojams teko rūpintis prisišventusiais miesto svečiais: vienas leisgyvis vyras šeštadienį išvežtas į ligoninės Reanimacijos skyrių, dar keli sumanė pašokinėti į Danę nuo Biržos tilto.
Jūros šventės metu vyras nušoko nuo tilto
Jūros šventėje dirba sustiprintos pareigūnų pajėgos. / Rolando Žalgevičiaus nuotr.

Šeštadienį bangavimas jūroje buvo dviejų balų, gelbėtojai iškabinėjo poilsiautojus įspėjančias raudonas vėliavas, reiškiančias, kad draudžiama maudytis.

Apie 45-erių plaukti nemokantis vyras apie 16 val. I Melnragėje sumanė išsimaudyti. Girtas vyras suklupo išsyk po pirmosios bangos. Traukti iš jūros jo puolė kiti poilsiautojai.

Krante vyriškį gaivino gelbėtojai, netrukus pasirodę medikai leisgyvį vyrą išvežė į Klaipėdos universitetinės ligoninės Reanimacijos skyrių.

Kitas incidentas nutiko Neįgaliųjų paplūdimyje. Čia du vaikinai, šokinėdami per bangas, netyčia susidūrė. Stipriai susitrenkę galvomis nelaimėliai susilaužė nosis. Jais taip pat rūpinasi medikai.

15min.lt jau rašė, kad nelaimingai baigėsi Jūros šventė iš Vilniaus atvykusiam svečiui – vyras nuskendo Piliavietėje.

Jūros šventėje šokinėjo nuo tilto

Šiemetė Jūros šventė išsiskyrė prisilinksminusių jaunuolių trauka šokti į Danės upę. Gelbėtojai neprisimena tokios šventės, kad šitiek jaunuolių šokinėtų į upę.

„Matyt, šitaip norima pelnyti dėmesio. Esu įsitikinęs, kad šokinėja ne vietos gyventojai. Jie žino, koks nešvarus upės vanduo, ir tikrai nedrįstų jame maudytis“, – teigė Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki.

Jo duomenimis, iš viso per šventines dienas nušoko bent šeši jaunuoliai. Keturi vaikinai nuo Biržos tilto nušoko šeštadienio naktį, kitas šeštadienį, dar vienas – sekmadienio naktį.

Liudininkai, matę šį įvykį ir jį nufilmavę, pasakojo, kad aplinkui patruliavę policininkai ir jų rėmėjai buvo pasyvūs.

„Vienas žmogus nuėjo prie jų ir pasakė, kad kažkoks kvailelis ruošiasi šokti. Priėjęs jis tik pažiūrėjo ir visiškai nereagavo“, – pasakojo įvykį mačiusi Birutė. 

VIDEO: 15min.lt Juros svente.avi

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius