Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 20

Jūrų muziejuje siautėjo piratai

Linksma muzika, lobio paieškos, piratinių kepurių dirbtuvėlės. Šeštadienį Lietuvos jūrų muziejuje karaliavo piratai. Šventė surengta Europos muziejų dienai paminėti.
Pašėlusios piratės
Pašėlusios piratės / Jurgitos Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Jau prie muziejaus vartų stoviniavo piratės – temine apranga apsirėdžiusios darbuotojos. Jos lankytojus kvietė dalyvauti lobio paieškose ir būrė komandas.

„Atiduok auskarus. Matau ir perlų vėrinys dailus“, – kėsinosi ginkluota piratė. Pokštai, žinoma, kėlė šypsnį.

Šventė prasidėjo pakilus Nerijos forto vėliavoms ir nuskambėjus patrankos salvei. Akylai patranką saugojęs piratas teigė, kad šis įrenginys pokšteli pagal seną, tik jam žinomą metodiką.

Salvei paskelbus šventės pradžią, linksmybėms kvietė kapitonas Flintas, surengęs nedidelį koncertą, pakvietęs mankštai bei pažinčiai su šiuolaikiniais piratais. Apie juos papasakojo Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas Petras Bekėža. Pasak jo, piratai savo veiklą pradėjo jau kone prieš tūkstantį metų. Tiesa, šiuolaikiniai piratai yra daug geriau ginkluoti ir, deja, itin pavojingi. Šiuo metu jie siautėja ties Afrikos, Azijos valstybėmis.

Mažieji muziejaus lankytojai buvo kviečiami į  „Jaunųjų piratų mokyklą”. Čia buvo piešiamos vėliavos, gaminamos piratiškos knygos, veikė piratiška fotoateljė.

Bene įdomiausia vakaro dalimi tapo kapitono Flinto kvietimas ieškoti lobio. Pasak muziejaus atstovės Nikos Puteikienės, teritorijoje buvo paslėptas vienas tikras lobis ir keletas netikrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius