Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 12

Jūrų skautai keliavo iš Kauno į pajūrį (nuotraukos)

Lietuvos jūrų skautija, kaip ir kasmet, nuleidusi porą jūrinių valčių yrėsi Nemunu ir keliavo į pajūrį. Taip dar 1923 metais pradėtu senuoju jūrų skautų keliu laiveliais keliaujama nuo laikinosios sostinės Kauno, į Klaipėdą.
Jaunieji žygeiviai keliauja Nemunu.
Jaunieji žygeiviai keliauja Nemunu. / Lietuvos jūrų skautų nuotr.
Temos: 1 Skautai

Šiemet, kaip ir dažniausiai pasitaiko, kelionė jauniesiems skautams buvo sunki, nes stiprūs, beveik visada priešiniai, vėjai neleido iškelti burių. Vėjai pašiaušė Nemuną ne ką mažesnėmis nei marių bangomis. Tiems, kurie nėra plaukę Nemunu Jūrų skautų būdys Algimantas Malkevičius teigia, kad sunku ir patikėti, tačiau vėjas arti tonos sveriančias, dar kuprinių prikrautas valtis neša net ir prieš srovę, atgal. Tuomet tenka stipriai ir draugiškai irkluoti.

Dažnai merkiantys lietūs irgi padeda ugdyti tikrai jūreivišką dvasią, tikrina skautišką gebėjimą išgyventi gamtoje. Taigi nors tikslas ir įprastas – atplaukti savo jėgomis į Klaipėdą, jis nėra jau taip lengvai pasiekiamas jaunai regatos ,,Kaunas – Klaipėda“ įgulai. Šiemet ją sudarė 16 narių.  Tai Kauno, Raseinių, Prienų, Biržų ir Klaipėdos jūrų skautų atstovai ar pageidaujantys jais būti, taip pat 4 jūrų kadetai iš Švedijos. Pasak A.Malkevičiaus, merginas tarp jūrų skautų silpnosios lyties atstovėmis ne visai tinka vadinti, štai šiame žygyje jų buvo dauguma, net 9.

Visi regatos dalyviai jautėsi saugiai, nes valtys – patikimos, o už jūrinę dalį atsakingas, patyrusių  ,,jūrų vilku“ pramintas vadovas Artūras Jokubauskas, šį apie 250 km (135 jūrmylių) maršrutą yra įveikęs jau ne kartą. Regatai vadovavo Klaipėdos aukštosios jūreivystės mokyklos studentas,  būsimas laivavedys, patyręs jūrų skautas Žydrūnas Mozūraitis.
   
Anot organizatorių, tokie žygiai – pažangiausias ir pigiausias būdas per neformalųjį ugdymą jaunimą sudominti ir orientuoti  pažinti ir rinktis jūreivio, kariškio, pakrančių apsaugos pasieniečio specialybes.

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius