Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 25

Europos Komisijos viceprezidentas Jyrkis Katainenas: Lietuvai nereikėtų nurimti

Europos Komisijos viceprezidentas, ekonomikos ir pinigų reikalų komisaras Jyrkis Katainenas teigia, kad Lietuva neturėtų nusiraminti ir toliau laikytis fiskalinės drausmės, skatinti ekonomikos augimą.
Euro žvaigždė
Euro žvaigždė / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

„Pirmiausia, kaip rodo augimo ataskaita, norėčiau įspėti, kad nereiktų nusiraminti, ypač geopolitinių neramumų fone“, – ketvirtadienį euro įvedimui skirtoje konferencijoje Vilniuje sakė J.Katainenas, kalbėdamas apie Lietuvos laukiančius iššūkius.

Pasak jo, Lietuvai būtina ir toliau laikytis fiskalinės drausmės.

Anot jo, šalies valdžia turi kovoti su skurdu ir nedarbu, ypač tarp jaunų žmonių. Jis teigė sveikinantis Lietuvos pasiryžimą prižiūrėti kainas, jog šios nedidėtų.

„Prioritetai šiuo atžvilgiu apima koncentravimąsi į augimą skatinančias išlaidas, mokesčius, skatinančius augimą, tuo pačiu metu užtikrinant mokestinių prievolių vykdymą ir toliau stiprinant Lietuvos fiskalinę sistemą. Be to, Lietuvai reikia vengti naujų burbulų“, – teigė eurokomisaras.

Anot jo, šalies valdžia turi kovoti su skurdu ir nedarbu, ypač tarp jaunų žmonių. Jis teigė sveikinantis Lietuvos pasiryžimą prižiūrėti kainas, jog šios nedidėtų.

„Patirtis rodo, kad nepagrįstas kainų šuolis labiausiai pastebimas sektoriuose, kur konkurencija su importu yra ribota“, – sakė J.Katainenas.

Lietuvos finansų ministras patikino, kad Lietuva neatsipalaiduos ir toliau laikysis fiskalinės drausmės.

„Mes iš tikrųjų nesiruošiame atsipalaiduoti, tai įrašyta į Vyriausybės programą. Griežta fiskalinė politika bus pratęsiama, tęsiant tas reformas ir nesiruošiame anksčiau vykdytos politikos versti aukštyn kojom. Tačiau ir šiandien nuskambėjo, kad priemonės neturi stabdyti augimo. (...) Planuojant kitų metų biudžetą, mes laikomės ir laikysimės ir tarptautinių įsipareigojimų ir prisiimtų vidinių teisės normų - Fiskalinės drausmės įstatymo“, - ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė Rimantas Šadžiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius