-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 04 /14:19

K.Jucevičius bylinėjasi su VRM dėl sumažintos kvalifikacinės kategorijos

Vilniaus apygardos administracinis teismas trečiadienį išnagrinėjo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus Kęstučio Jucevičiaus skundą dėl sumažintos kvalifikacinės kategorijos. Sprendimas bus skelbiamas gegužės 23 dieną.
Kęstutis Jucevičius
Kęstutis Jucevičius / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Tuometinis vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis pernai lapkritį po veiklos vertinimo FNTT vadovui sumažino kvalifikacinę kategoriją.

Dėl ministro sprendimo K.Jucevičiui sumažėjo atlyginimas. K.Jucevičius sako, kad jis dabar „į rankas“ gaunantis maždaug 100 eurų mažiau.

„Čia ne dėl pinigų, čia principo reikalas. Kaip gali tarnybai vadovauti nekvalifikuotas vadovas?“ – žurnalistams sakė FNTT vadovas.

Už pirmą kvalifikacinę kategoriją pareigūnams skiriama 30 proc. pareiginės algos priedas, už antrą – 20 procentų.

K.Jucevičius prašo teismo grąžinti atlyginimo skirtumą ir sumokėti 0,07 procento delspinigius, panaikinti komisijos išvadas ir ministro įsakymą bei surengti naują jo turėtos pirmosios kvalifikacinės kategorijos patvirtinimo vertinimą.

Abu K.Jucevičiaus pavaduotojai turi pirmą kvalifikacinę kategoriją.

Į teismo posėdį su advokatu atvykęs FNTT vadovas posėdyje sakė, kad nebuvo užtikrintas jo veiklos objektyvus vertinimas.

„Komisija nevertino pagal nustatus kriterijus, įvyko bendro pobūdžio pokalbis apie tarnybos veiklą, vizijas“, – sakė K.Jucevičius.

Jo teigimu, komisijos nariai tiesiogiai priklausomi nuo ministro, jam pavaldūs. Be to, komisija buvo sudaryta iš septynių narių, iš kurių du esą negalėjo būti komisijos nariais, o dar vienas visai nedalyvavo jos veikloje. Tokiu būdu nesurinktas komisijos kvorumas.

Vidaus reikalų ministerijos (VRM) atstovė šioje byloje Indrė Gasperė sakė, kad komisijai vertinant K.Jucevičių pagrindinės procedūros nebuvo pažeistos – iš garso įrašo galima spręsti, kad komisija neribojo jo pasisakymo laiko. Pasak I.Gasperės, FNTT vadovas tiesiog neįrodė savo pasirengimo ir profesionalumo laipsnio.

„Nepasiekė tam tikrų tikslų, nereprezentavo įstaigos. Vidutinis profesionalumo vertinimas, komisija objektyviai priėmė sprendimą“,– sakė VRM atstovė.

Sumažinti kvalifikacinę kategorija FNTT vadovui pasiūlė speciali profesionalumo vertinimo komisija. S.Skvernelis jos siūlymą patvirtino.

Anot Vidaus tarnybos statuto, kvalifikacinėmis kategorijomis vertinamas pareigūno profesionalumas. Pagal pareigūnų dalykines savybes, profesinius įgūdžius, administracinius gebėjimus, tarnybinės veiklos rezultatus ir vidaus tarnybos stažą nustatomos trečioji, antroji ir pirmoji kvalifikacinės kategorijos. Pareigūnui suteikta kategorija iš naujo tvirtinama kas penkerius metus.

K.Jucevičiaus kadencija turi baigtis 2017 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius