-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 06 10

K. Masiulis: Konstitucinis Teismas A.Sacharuko ir L.Karaliaus bylų imsis tik rudenį

Konstitucinis Teismas (KT) Krikščionių partijos frakcijos atstovų Aleksandro Sacharuko ir Lino Karaliaus bylų imsis tik rudenį, teigia buvęs apkaltos komisijų bei laikinosios komisijos dėl leidimo patraukti baudžiamojon atsakomybėn A.Sacharuką vadovas konservatorius Kęstutis Masiulis.
Kęstutis Masiulis
Kęstutis Masiulis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak „Vilniaus dienos“, K.Masiulis tvirtino KT jį informavus, kad apkaltos A.Sacharukui ir L.Karaliui bylų nagrinėjimas dėl vasaros atostogų ir gana sudėtingų procedūrų užtruks iki rugsėjo, galbūt netgi iki spalio.

KT, gavęs iš Seimo visą su apkaltomis susijusią medžiagą, išnagrinės, ar teikiamos bylos tvarkingos, ar jose nieko netrūksta, ar gali būti pradėtas nagrinėjimo KT procesas. Tuomet visos procese dalyvaujančios šalys turės skirti savo atstovus, pateikti savo rašytinius paaiškinimus. Tik tuomet, kai visa tai bus padaryta, bus galima rengti viešą KT posėdį, kuriame bus nagrinėjamos apkaltos bylos.

Tik tuo atveju, jeigu KT nustatys, kad A.Sacharukas ir L.Karalius pažeidė Konstituciją bei sulaužė priesaiką, apkaltos procesas galės grįžti į Seimą, kuris 85 balsais galės panaikinti abiejų šių parlamentarų mandatus. Manoma, kad toks balsavimas gali vykti ne anksčiau kaip spalį ar lapkritį.

„Kaip yra, taip yra, nieko čia nepadarysi. Demokratija kainuoja ne tik pinigų, bet ir tam tikrą laiką“, – skėsčiojo rankomis K.Masiulis, bet vis dėlto išreiškė apgailestavimą, jog šių klausimų nepavyksta išspręsti kur kas sparčiau.

Gegužės pabaigoje Seimas nusprendė, kad opozicinės Seimo Krikščionių partijos frakcijos nariai A.Sacharukas ir L.Karalius verti apkaltos.

Be to, trečiadienį laikinoji tyrimo komisija nusprendė, kad Seimas turėtų duoti sutikimą A.Sacharuką patraukti baudžiamojon atsakomybėn. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius