Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 07

K.Masiulis: vengiantys mokėti sveikatos draudimo mokestį skriaudžia save

Vengiantys mokėti privalomojo sveikatos draudimo (PSD) mokestį skriaudžia save ir artimuosius, tvirtina Seimo konservatorių-krikdemų frakcijos seniūno pavaduotojas Kęstutis Masiulis.
Kęstutis Masiulis
Kęstutis Masiulis / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

PSD mokesčio surinkimo problemą parlamentaras ragina spręsti ne suteikiant privilegijų daliai gyventojų, o toliau nuosekliai įtvirtinant privalomą ir visuotinį sveikatos draudimą.

„To reikia ne valstybei. To reikia patiems žmonėms, kurie nori gyventi socialiai atsakingoje valstybėje, reikalauja gerų sveikatos draudimo garantijų, tačiau tuo pat metu iki šiol ne iki galo supranta asmeninio indėlio būtinumą sukuriant tokią sistemą“, – išplatintame pranešime sakė K.Masiulis.

Jis ragina Vyriausybę kuo skubiau imtis visų reikiamų priemonių geriau informuojant mokesčio mokėtojus apie jų prievolę ir pasiekti, kad visi, privalantys mokėti sveikatos mokestį, jį mokėtų.

„Kai mokesčiai nesurenkami, kenčia visų pirma patys piliečiai, nes prastėja sveikatos paslaugų kokybė. Juk neapsidraudusieji yra panašūs į asmenis, kurie neatsakingai elgiasi su savo sveikata ir nelaimės ar ligos atveju rizikuoja tapti našta kitiems“, – tvirtino parlamentaras.

Pasak K.Masiulio, Lietuvoje yra apie 20 kategorijų žmonių, kurie nemoka PSD, o už juos tai daro kiti mokesčių mokėtojai.

„Mokesčio nemoka pensininkai, vaikai, studentai, bedarbiai, vaikus auginantys tėvai, neįgalieji, tačiau jie taip pat gauna sveikatos paslaugas, kurias finansuoja kiti mokesčių mokėtojai. Vien šiemet tai kainuos 1,5 mlrd. litų“, – teigė Seimo narys.

Jis kaltina ligonių kasos, laiku neinformavusias žmonių dėl sveikatos draudimo mokesčio.

„Toks aplaidumas turėtų būti baustinas“, – tvirtino K.Masiulis.

Parlamentaro duomenimis, į ambulatorines ar stacionarines gydymo įstaigas kasmet kreipiasi per 60 proc. suaugusių gyventojų, o ligoninėse per metus gydoma apie 800 tūkst. žmonių.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius