Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 14

Kabelinių televizijų vadovai suka galvas, kaip įgyvendinti Lietuvos radijo ir televizijos komisijos sprendimą

Kabelinės televizijos „Cgates“ vadovas Paulius Dambrauskas sako, kad Lietuvos radijo ir televizijos komisijos sprendimas stabdyti tik Rusijoje kuriamas „Pervij Baltijskij kanal“ (PBK) laidas yra praktiškai neįgyvendinamas. Pats kanalas iki šiol neteikia informacijos, kokios laidos kuriamos ne Europos Sąjungos šalyse. O net ir tai sužinojus kabelinės televizijos neturėtų techninės įrangos, kuri periodiškai nutrauktų ir vėl atnaujintų kanalo transliaciją.
Televizija
Televizija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kol kas mes neturime jokių techninių galimybių atskirti Rusijoje gaminamas laidas ir jas išjungti ar įjungti, – sakė P.Dambrauskas.

„Kol kas mes neturime jokių techninių galimybių atskirti Rusijoje gaminamas laidas ir jas išjungti ar įjungti. Kol kas PBK retransliacija lieka sustabdyta. Bandysime suprasti, kaip komisijos priimtą sprendimą reiks įgyvendinti iš techninės pusės“, – 15min.lt sakė P.Dambrauskas.

Pasak jo, toks sprendimas atveria kelią diskusijoms, kurios jau vyko dėl internetinių svetainių blokavimo. Teismui priėmus sprendimą, kuriuo interneto tiekėjai buvo įpareigoti uždaryti prieigą prie užsienio šalyse registruotų internetinių kazino, tiekėjai paprašė patikslinti, kaip tai padaryti. Diskusija tęsiasi jau du metus.

Dėl laidų turinio ir gamybos šalies kabelinių televizijų atstovai jau kreipėsi į PBK, tačiau nėra ribojamas laikas, per kurį kanalas turi pateikti savo atsakymus. Tai gali užtrukti ir keletą mėnesių.

PBK atstovai pareiškė, jog gerbs Lietuvoje priimtą sprendimą ir pakeis savo programų tinklelį taip, jog jame liktų tik ES kuriama produkcija. Tiesa, kabelinių televizijų atstovams tai sukontroliuoti bus praktiškai neįmanoma.

„Pilkų zonų čia labai daug. Klausimas, ar mes po tas pilkas zonas norėsime braidžioti. Jei kabelinės televizijos priims sprendimą stabdyti visos programos retransliavimą, klausimų neliks“, – sakė P.Dambrauskas.

Teismo patvirtintas draudimas retransliuoti trečiosiose šalyse kuriamas PBK laidas galioja tris mėnesius. „Cgates“ vadovas patikino, jog po jų transliacijos bus atnaujintos. „Transliaciją mes sustabdėme nebūdami tikri dėl kanalo legalumo. Parodytas turinys, mūsų manymu, perlipo visas teisines ribas. Kai po trijų mėnesių kanalo turinys vėl taps legaliu, retransliavimą mes atnaujinsime“, – teigė P.Dambrauskas.

Telekomunikacijų bendrovės „Teo LT“, kuriai priklauso skaitmeninė televizija „GALA“, atstovas Antanas Bubnelis 15min.lt teigė, jog teismo sprendimas riboti dalies PBK kanalų transliaciją bus pradėtas įgyvendinti jau rytoj. „Imsimės visų priemonių, kad sprendimas būtų įgyvendintas visa apimtimi. Laidos, kurias uždrausta transliuoti, rodomos nebus“, – sakė jis.

Kol kas nėra aišku, kokios laidos bus atjungiamos. Techniniai procesai ir programos turinio klausimai vis dar derinami. Tikimasi, jog pats PBK pateiks atsakymus, kokios laidos kuriamos ne ES šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius