-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 05 08

Kaimą „terorizuoja“ plaukiojančios salos

Ukmergės rajono Veprių miestelio žmonėms nerimą kelia ežere plaukiojančios salos. Jei jos priplauktų prie užtvankos, aplink ežerą esančias sodybas užlietų vanduo.
Sala
Sala / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Vidury Veprių miestelio esantis dirbtinis ežeras ne pirmus metus – vienas didžiausių gyventojų rūpesčių. Keletą nuo kranto atitrūkusių salų vėjas plukdo tai vienon tai kiton pusėn, praneša LRT naujienų laida „Panorama“.

Prieš metus viena sala priplaukusi prie užtvankos ją užkimšo ir vandens lygis ežere pradėjo kilti. Tad dabar papūtus stipriam vėjui seniūnė sako lekianti  prie ežero žiūrėti, ar nepajudėjo salos.

„Vietoj technikos nėra, su rankom mes neištrauksim , per silpni. Buvom vieną į vieną salą prikarę 80 karčių, kokius 6 metus atlaikė, jos nepajudino, bet paksui jos nupuvo ir vėl, ir prie jos kai stovėjo, išsiplėtė jos plotas, priaugo daug salų prie jos, susivienijo į bendrą“, – pasakoja Ukmergės rajono Veprių seniūnė Dalia Urbonienė.

Aplink ežerą gyvenantys žmonės tikina, kad jiems irgi nejauku, jei sala užkimštų užtvanką , jų sodybos imtų skęsti.

„Pavasaris ir ruduo patys baisiausi mėnesiai – pakyla vanduo po liūčių ir po įšalų, atneša dideles salas, atneša va iš tos pusės, užneša ant  užtvankos, skaityk mūsų namai skęsta“, – tikina Ukmergės rajono Veprių gyventojas.

Ukmergės rajono valdžios atstovai sako visiškai ištraukti salų ant kranto neketinantys, žadama ar šią vasarą parengus projektą – sutvarkyti užtvankos pralaidą į ežerą, o salas pritvirtinti prie kranto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius