Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 04

Kaimo kelią suniokojo visureigiai

Ne vienus metus vietos valdžios prašę tvarkyti neišvažiuojamą kelią Trakų rajono Burbiškių kaimo gyventojai sulaukė nemalonios staigmenos – jį dar labiau suniokojo papramogauti sumanę visureigių vairuotojai.

Pro Burbiškių kaimą einantis kelias – jau daug metų neduoda ramybės čionykščiams gyventojams. Jie jau seniai skundžiasi, kad važinėdami į miestą maisto ir vandens gadina savo automobilius. Vietos valdžios pažadai suremontuoti kelią liko neištesėti, o žmonių gyvenimą dar labiau apkartino pro kaimą pralėkę visureigiai.

„Kelias ir anksčiau buvo sunkiai išvažiuojamas, dabar beveik neįmanoma įvažiuoti į kaimą ir išvažiuoti iš jo, – pasipiktinimo neslėpė sodybą Burbiškių kaime turintis vilnietis Kęstutis Karčiauskas. – Lakstė visureigiais, išdaužė duobes, taškėsi purvais. Mašinos padarė dideles provėžas. Kaimo keliais tokios varžybos apskritai negali būti rengiamos.“

Vietos valdžios pažadai suremontuoti kelią liko neištesėti, o žmonių gyvenimą dar labiau apkartino pro kaimą pralėkę visureigiai.

Jis LŽ pasakojo, kad viešoji įstaiga „Bekelės fiesta“, surengusi pramoginį pasivažinėjimą visureigiais, net nebuvo gavusi tam leidimo.

K.Karčiauskas pridūrė, kad kelerius metus važinėjęs kaimo keliu savo automobilį jis turėjo atiduoti į sąvartyną. „Ketinau suskaičiuoti, kiek kainuotų jo remontas, ir šią sumą per teismą išieškoti iš savivaldybės“, – pasakojo pašnekovas.

Jis tvirtino kalbėjęsis su „Bekelės fiestos“ vadovu Gediminu Grigaičiu. Šis jam paaiškinęs, kad kaimo kelyje vyko ne visureigių varžybos, o pažintinė kelionė. „Per televiziją rodytame reportaže apie šį renginį akivaizdu, kad ten nebuvo pažintinė kelionė“, – tikino K.Karčiauskas.

Trakų seniūnas Kęstutis Vilkauskas LŽ patvirtino, kad renginio organizatoriai nebuvo gavę leidimo: „Jie nieko nesuderino, viską darė savavališkai.“ Seniūno teigimu, visureigius kelyje pamatę kaimo gyventojai iškvietė policijos preigūnus, tačiau šie baudos renginio dalyviams neskyrė. K.Vilkauskas kitą savaitę žada susitikti su „Bekelės fiestos“ vadovu. Seniūno tvirtinimu, įstaigos bus paprašyta sutvarkyti kelią. Jeigu ji nepadarys to geranoriškai, bus kreipiamasi į teismą dėl žalos atlyginimo.

„Vadovas sakė nežinojęs, kad tokius pasivažinėjimus reikia suderinti su seniūnija. Kas dažnai organizuoja panašius renginius, puikiai žino. Mūsų internetiniame tinklalapyje tai paskelbta“, – kalbėjo seniūnas.

„Bekelės fiestos“ vadovas G.Grigaitis LŽ tikino, kad kelias bus sutvarkytas. „Vietos žmonės pasakoja, esą ten vyko ralis, bet iš tiesų organizavome orientacines varžybas. Trasos ilgis buvo 24 kilometrai, pirmasis automobilis ją įveikė per 50 minučių. Tai rodo, kad greitis nebuvo didelis“, – aiškino jis. G.Grigaitis įsitikinęs, kad visureigių mėgėjai taisyklių nepažeidė. Jis svarstė, kad galbūt kaimo gyventojams užkliuvo, jog keliu buvo tempiamas sugedęs automobilis. „Bet kur jį reikėjo tempti? Laukais? Kaimo keliukas nėra sunaikintas, yra greideris, viskas bus sutvarkyta“, – žadėjo jis.

Paklaustas, kodėl renginys organizuotas be leidimų, G.Grigaitis aiškino nežinojęs, kad jie būtini.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius