Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 24

Kaimynų karas baigėsi supjaustytomis 5 automobilių padangomis (nuotraukos)

Nebylus gretimuose daugiabučiuose gyvenančių kaimynų konfliktas dėl automobilių statymo vietų baigėsi iš keršto supjaustytomis padangomis, policijos pradėtu ikiteisminiu tyrimu bei įtariamajam gresiančiais dvejais metais belangės.
R.Dzimidavičius
R.Dzimidavičius / Aliaus Koroliovo nuotr.

Į Lietuvą po ilgesnės pertraukos grįžusi žiema žmonėms padovanojo ne tik stingdantį šaltį, tačiau ir milžinišką kiekį sniego, kuris užvertė miesto centre esančias stovėjimo vietas, prekybos centrų aikšteles bei daugiabučių namų kiemus. Kadangi pastarųjų savivaldybė nevalo, sniegą iš kiemų turi nusikasti patys kauniečiai.

„Mūsų kiemas yra pravažiuojamas. Aplink savo namą visuomet gražiai susitvarkome. Kai žmonės iš kitų namų pamatė, kad pas mus sniegas gražiai nukastas, savo mašinas pradėjo statytis pas mus“, – tarp kaimynų kilusio konflikto priešistorę pasakojo Pramonės prospekto 57-ojo namo gyventojas Raimundas Dzimidavičius.

Palaukė, kol sutems

Užvakar vakare, apie 21 val., pro langą žvilgtelėjusi kauniečio žmona išvydo aplink kieme stovinčius automobilius besisukiojantį vyrą. Geriau įsižiūrėjusi, moteris pamatė, jog vyras rankose turi peilį ir juo bado po daugiabučio langais stovinčių mašinų padangas. Žmonos paragintas R.Dzimidavičius iškart išbėgo į kiemą, tačiau nusikaltėlio ten jau nebuvo.

„Kieme šunį tuo metu vedžiojęs vaikas man parodė, į kurią pusę tas vyras nuėjo. Aš jį pamačiau stovintį prie atokiau esančios laiptinės ir prie jo priėjau. Jis man įrodinėjo, jog nieko nedarė ir kad esą jo paties mašinos padangos yra pradurtos“, – tvirtino kaunietis, iškart į savo kiemą iškvietęs policijos pareigūnus.

Įtaria kerštą

Kol atvažiavo policija, svetimo turto sunaikinimu įtariamas vyras spėjo pasišalinti. Į kiemą netrukus susirinkę kaimynai nustėro – piktavalis buvo pradūręs net 5 automobilių padangas. Visi nukentėjusieji policininkams įteikė pareiškimus, pareigūnai nufotografavo subadytas mašinų padangas, apklausė nusikaltimo liudininkus.

„Policijai nurodėme įtariamąjį. Mūsų padangas pradūrė vyras, gyvenantis kitame name, tačiau savo automobilį laikantis mūsiškiame. Jam kažkas aną dieną buvo išleidęs iš padangų orą, todėl, matyt, jis sugalvojo keršyti. Kaimynai matė, kad jis tą dieną nuo pietų gėrė, kaupė drąsą, kol galiausiai vakare ryžosi savo žygdarbiui“, – teigė vakar ryte dvi savo „Mercedes-Benz C250“ padangas turėjęs keisti  R.Dzimidavičius.

Įtariamąjį rado greitai

Nors nukentėjusieji nežinojo nei įtariamojo vardo, nei tikslios gyvenamosios vietos, kauniečiai pareigūnams parodė peiliu pasidarbavusio vyro automobilį. Dėl chuliganizmo ikiteisminį tyrimą pradėję Dainavos policijos komisariato specialistai netruko nustatyti įtariamojo tapatybę.

„Vakar įtariamasis dar nebuvo apklaustas, tai bus padaryta artimiausiu metu, – tikino Dainavos policijos komisariato viršininko pavaduotojas Šarūnas Martinkėnas. – Kaip bus dėl kauniečių patirtos žalos atlyginimo, spręs tyrėjas ir prokuroras. Tai gali būti įtraukta į bylą. Gali būti ir taip, kad dėl žalos atlyginimo nukentėjusieji turės kreiptis civiline tvarka.“

Baudžiamajame kodekse numatyta, jog už nusikaltimą, kuriuo įtariamas minėtas vyras, gali būti skiriami viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Kaimynų konfliktai tampa kasdienybe

Š.Martinkėnas pastebėjo, jog konfliktų dėl automobilių statymo sniegu užverstuose kiemuose pastaruoju metu ypač padaugėjo. „Kiekvienas žmogus, kuris toje pačioje vietoje savo automobilį stato kurį laiką, įsivaizduoja, kad čia jau yra jo vieta. Žmogui sunku suprasti, kad visos vietos yra bendros. Į bet kurią kieme esančią vietą mašiną gali statyti ne tik kaimynas iš kito namo, bet ir žmogus iš kito miesto.

Daugiabučių kiemuose nėra nė vienos privačios vietos, – aiškino Dainavos komisariato viršininko pavaduotojas. – O tokie konfliktai neretai baigiasi muštynėmis, automobilių braižymu vinimis, padangų badymu. Būna, kad ir mašinų langus išdaužo.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius