-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 26

Kaip Kaunui atsikratyti klijuojamos nuobodaus miesto etiketės?

Kauno savivaldybė su verslininkais užsimojo paneigti nežinia kodėl Kaunui klijuojamą nuobodaus miesto etiketę – gegužės mėnesį bus pradėtas vasaros renginių ciklas „Einam Kaunas 2010“.
Vienas iš akcijos dalyvių ironiškai pastebėjo, jog vienas iš lietuviškiausiu šalies miestu tituluojamo Kauno simbolių – rusiškas soboras.
Vienas iš akcijos dalyvių ironiškai pastebėjo, jog vienas iš lietuviškiausiu šalies miestu tituluojamo Kauno simbolių – rusiškas soboras. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Siekiant atgaivinti Laisvės alėją labai svarbu, kad bendradarbiautų Kauno miesto savivaldybė, verslininkai ir miestiečiai. Laisvės alėja – pagrindinė miesto gatvė, atspindinti Kauno pulsą, todėl pasimokėme iš pernykščio „Einam 2009“ ir šiemet renginius organizuosime taip, kad pagrindiniai renginiai vyktų ten, kur didžiausi traukos centrai, patrauklios miesto erdvės“, – apie organizacinius aspektus kalbėjo Švietimo ir kultūros departamento direktorius Edmundas Balasevičius.

Restorano „Miesto sodas“ direktorius Gintaras Ruminas pabrėžė: „Svarbu, kad kiekvienas, ateinantis į Laisvės alėją, didžiuotųsi, kad joje lankosi. Žmonėms turėtų susiformuoti vidinis poreikis ir supratimas.“

Kaunas dažnai minimas kaip turistams ir miesto gyventojams nepatraukli vieta. Esą čia trūksta kultūros renginių, vakarais nesaugu, tuščia. Šį pavasarį Kauno bendruomenė su miesto savivaldybe bei verslininkais priešakyje užsimojo įrodyti, kad yra kitaip.

Nuo gegužės 7 dienos Kaunas pradeda šurmulingą vakarinį gyvenimą ir kviečia miestiečius ir svečius būti jo aktyviais dalyviais. Kiekvieną penktadienį Laisvės alėjoje nuo 16 val. prasidės šventė – kiekvienas miestietis ar svečias galės susirasti kultūrinę erdvę ir joje būti: klasikos mėgėjai kviečiami atsigaivinti Miesto sodo pievelėse, „Kauno“ viešbučio terasoje įsikurs poetai ir poetės, „Pizza Jazz“ suburs įvairias jaunimo ir jam prijaučiančiųjų subkultūras, „Romuvos“ pasaže lauks „Žmonės kavingais veidais“, o Soboro prieigose bus palydėta praėjusi ir pasveikinta nauja diena.

Kultūros renginiai Laisvės alėjoje prasidės 16 valandą iškilmingomis pučiamųjų orkestrų eisenomis. Jose dalyvaus J.Gruodžio konservatorijos pučiamųjų instrumentų orkestras, „Ąžuolyno“,  Lietuvos karinių oro pajėgų pučiamųjų instrumentų orkestrai.

Nuo 18.30 iki 20.30 val.  Miesto sodo prieigose vyks klasikinės muzikos koncertai. Gegužės 7,  14 dieną miestiečius kviečia Sostinės vario kvintetas, dainininkai Giedrius Prunskus ir Živilė Lamauskienė,  gegužės 28 dieną kauniečiai galės pasidžiaugti puikia Muzikinio teatro solistų komanda: Raimondu Baranausku, Egidijumi Bavykinu, Tomu Ladiga, Nomeda Milkanauskaite, Gitana Pečkyte, Rita Preikšaite, Kristina Siurbyte, Žanu Volkovu bei grupe „Funny Beat“ . Koncertų metu klausytojams bus sudaryta galimybė sėdėti prie staliukų ir mėgautis penktadienio vakaro ramybe.

19 valanda skelbs poetų ir poečių žodžio pradžią. Jų paklausyti kvies „Kauno“ viešbučio kavinės  „55“ terasa. Čia praeiviai ir restorano lankytojai galų gale galės išgirsti kukliai ir nebyliai sėdinčio didžio Kauno poeto Gintaro Patacko žodį, jaunų poetų Dovilės Zavedskaitės, Juliaus Čepukėno tekstus bei išvysti  jų vizualizacijas, pasiklausyti kylančios žvaigždės Giedrės Labanauskaitės.

Renginių ciklą gegužės 7 dieną pradės poeto ir fotomenininko duetas – Kęstutis Navakas ir Gintaras Česonis. Kaip ir dera senam kauniečiui, K.Navakas atsineš jaunystę primenančių vinilų – jie ir poezija yra neatsiejami.

„Pizza Jazz“ prie fontano kvies iš savo užslėptų erdvių į dienos šviesą išlįsti subkultūrininkus. Čia kas penktadienį nuo 21 iki 23.30 val. gros DJ Coffee, deepyfes, Moodbase, Attitude. Čia kviečiami visi,  norintys ne tik klausytis ar įsijausti į muzikos garsus, bet ir juos išreikšti kūnu. 

Aktyvi minia nuo 21.30 iki 22 val. galės judėti „Romuvos“ pasažo link. Architekto Audriaus Karaliaus suburta „Žmonių kavingais veidais“ komanda, kaip ir įprasta, nuosekliai ir kryptingai džiazuos, be to, rodys kiną.

Diena bus palydėta ir naujoji pasveikinta prie vieno iš Laisvės alėjos simbolių, kuriam vis dar norom nenorom miestiečiai perša slavišką pavadinimą – Soboro. Čia nuo 23.30 val. iki 24 val. vyks trumpos ir įkvepiančios akcijos. Gegužės 7 dieną miestiečiai naują dieną sveikins su „Ugnies ratu“, 14 dieną išsivėdinti prie Soboro išjudės VDU Menų centras, 28 dieną šokio teatras „Aura“ su „Kūno graffiti“ aktyvins mūsų kūnus.

Šeštadieniais  ir sekmadieniais bus siekiama veiksmą nukelti į senamiestį, arčiau žaliųjų miesto zonų. Čia į kultūrinius renginius kvies „Daugirdo“ amfiteatras bei Rotušės aikštėje įsikūrusi kavinė „Skliautai“.  Sekmadieniais amfiteatre ypatinga programa lauks mažųjų kauniečių – čia visą vasarą kas sekmadienį vyks tarptautinio vaikų menų festivalio „Vasara prie Nemuno“ renginiai.

Trys gegužės penktadieniai, trys birželio penktadieniai ir liepa bei rugpjūtis laukia jūsų visų vakarais mieste. Ateikite, bendraukite, dalykitės, džiaukitės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius