Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 12 17

Kalėdinė dovana – benamis gyvūnas

„Jei ketinate švenčių proga kam nors dovanoti šunelį, priglauskite neturintį namų“, – ragina gyvūnų globos namų „5 pėdutės“ atstovė Rasa Jautakytė.
Gyvūnų globos namuose „5 pėdutės“ šiuo metu glaudžiasi 13 gyvūnų, visi jie ieško namų.
Gyvūnų globos namuose „5 pėdutės“ šiuo metu glaudžiasi 13 gyvūnų, visi jie ieško namų. / Rasos Jautakytės nuotr.

Klaipėdos universitete dėstytoja dirbanti moteris kartu su veterinare Rita Gineikiene šiuo metu savo lėšomis globoja 13 namų neturinčių gyvūnėlių. Moterys teigė ieškojusios paramos, tačiau susidūrusios su abejingumo siena ir nusprendė pačios gelbėti keturkojus. „Kai kurie jų buvo pasiklydę - radome Žvejybos uosto rajone, spanielio viena šeima nebeturėjo sąlygų laikyti, tad ir jį priglaudėme. Tris mažyčius šunelius parsivežėme iš miško, čia juos kažkoks piktavalis paliko tiesiog numirti, o juos radęs praeivis paskambino mums. Turime ir keturis sarginius šunis. Visi šie mieli šuneliai labai ieško namų“, – sakė R.Jautakytė.

Žmones, kurie nori priglausti šunelius ir tuos, kurie nebeturi sąlygų laikyti augintinių ir ketina jų atsikratyti, R.Jautakytė ragina skambinti į gyvūnų globos namus telefonu 867880170 arba 867880109. Prašomi atsiliepti ir gyvūnų mylėtojai. galintys paremti gyvūnų globos namus: padovanoti augintiniams dubenėlių ėdalui, paklotų, gultų ar tiesiog maisto. „Kviečiame prisijungti ir savanorius, kurie labai myli augintinius ir galėtų padėti prižiūrėti šunelius, juos pavedžiotų, išvalytų jų gyvenamas vietas ar tiesiog apdovanotų meile, pažaistų“, – šypsojosi R.Jautakytė.

Sumaniusios gelbėti gyvūnus R.Gineikienė ir R.Jautakytė rugsėjį viešėjo Didžiojoje Britanijoje veikiančiuose gyvūnų globos namuose „Dogstrust”, kurių šalyje yra visas tinklas. Moterys stebėjo, kaip svečioje šalyje veikia tokie namai, savanoriškai juose dirbo ir skyrė savo dėmesį augintiniams.

„Šioje šalyje pasiimantieji gyvūnus turi išklausyti paskaitas apie jų laikymą, specialistai apsilanko ir būsimuose augintinio namuose, įvertina, ar ten tinkamos sąlygos jam augti“, – aukšta gyvūnų priežiūros kultūra džiaugėsi R.Jautakytė.

Didžiojoje Britanijoje gyvūnų globos tinklui gyventojai per metus paaukojo 30 milijonų svarų. Gyvūnų globos namus „5 pėdutės“ gyventojai gali paremti skirdami 2 proc. gyventojų pajamų mokesčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius