Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 23

Kalėdinio labdaros vakaro metu planuoja surinkti 100 tūkst. Lt (video)

Šį sekmadienį Kauno miesto rotušėje įvyks jau 21–asis Kalėdinis labdaros vakaras, kurio metu surinktos lėšos bus skiriamos nuo pat gimimo negalią turintiems vaikams bei jaunuoliams.
Kaip ir pernai, labdaros vakaro metu vyksiančiame aukcione bus parduodami menininkų padovanoti kūriniai.
Kaip ir pernai, labdaros vakaro metu vyksiančiame aukcione bus parduodami menininkų padovanoti kūriniai. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Didžiausia šiais metais surinktų lėšų dalis bus skirta nuo kūdikystės celebriniu paralyžiumi sergančiai mergaitei. Vienintelė rankų bei kojų nevaldančios, nuolat didžiulius skausmus jaučiančios ir nuo aplinkinių visiškai priklausomos Mildos viltis – 40 tūkst. Lt kainuojanti Baklofeno pompa.

„Į pilvo ertmę įstatomos pompos pagalba per stuburą į galvos smegenis būtų paduodami vaistai. Gydytojai yra nustatę, jog tai yra vienintelis būdas padėti mano dukrai“, – tvirtino 15 metų mergaitės motina Laima Mančienė. Kadangi Lietuvoje tokia operacija dar nebuvo atliekama, Mildą Santariškių klinikose operuotų iš specialistai iš užsienio.

„Pas mus dar yra penki jaunuoliai, kurie iš vaikystės yra kurti. Jiems reikėtų gana brangių klausos aparatų, kainuojančių nuo 3 iki 5 tūkst. Lt. Tokie aparatai žmogui suteikia galimybę visiškai neišsiskirti iš kitų“, – pasakojo Kauno neįgaliųjų iš vaikystės globos draugijos pirmininkė Stanislava Mikniūnienė.

Bilietų kainos prasideda nuo 200 Lt

Nors Kalėdinis labdaros  vakaras įvyks tik sekmadienį, vakar apie pietus jo organizatorių sąskaitoje jau buvo 42 tūkst. Lt. Pridėjus ir verslininkų jau pažadėtus, bet dar nepervestus pinigus, suma siekia maždaug 65 tūkst. Lt.

„Reikia galvoti ir tikėtis, kad surinksime apie 100 tūkst. Lt. Po labdaros vakaro mes svarstysime, kiek skirti mergaitei ir kiek – nevyriausybinei organizacijai“, – teigė savivaldybės administracijos direktorė Edita Gudišauskienė.

Labdarai taip pat bus skiriamos ir lėšos, gautos už parduotus pakvietimus į rotušėje vyksiantį renginį. Kvietimas vienam žmogui į puotą kainuoja 200 Lt, tuo tarpu dviems žmonėms – 300 Lt. Be to, lėšos bus renkamos ir labdaros vakaro metu vyksiančiame aukcione.

„Jame bus parduodama 15 meno kūrinių. Kaip ir pernai, juos visus menininkai padovanojo“, – patikino aukciono globėja Jurgita Kupinskienė.

Tema – viduramžiai

Šių metų Kalėdinio labdaros vakaro akcentu taps viduramžiai ir ateinančią vasarą Kaune vyksiančios Hanza dienos. Viduramžių dvasią rotušėje atspindės tų laikų šokiai bei po sales vaikščiosiantys riteriai. Vakaro kulminacija taps operos solisto Edgaro Montvido pasirodymas.

„Atlikėjas pasirodys nemokamai, savo honorarą skirdamas labdarai“, – patikino savivaldybės Švietimo ir kultūros departamento direktorius Edmundas Balasevičius.

Skaičiai

200 Lt – tiek kainuoja kvietimas vienam asmeniui į šventinį vakarą
300 Lt – tokią sumą reikia pakloti dviems į Kalėdinį labdaros vakarą norintiems patekti asmenims
42 tūkst. Lt – tokia suma jau yra surinkta į labdaros vakaro organizatorių sąskaitą
100 tūkst. Lt – tiek vakaro organizatoriai tikisi surinkti iš viso. Būtent tokią sumą kauniečiai paaukojo praėjusių metų pabaigoje vykusio Kalėdinio labdaros vakaro metu.

Šiame vaizdo klipe pristatome reportažą apie 15 metų Mildą, kuriai už labdaros vakaro metu surinktas aukas bus padedama įsigyti 40 tūkst. Lt kainuojanti Baklofeno pompa.

VIDEO: Kviečia tradicinis labdaros vakaras Kaune

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius