Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 25

Kalėdų eglė Katedros aikštėje bus įžiebta gruodžio 3-iąją

Po savaitės Vilnius nušvis kalėdinėmis šviesomis. Šiemet neplanuojama rengti grandiozinių vietos ar užsienio atlikėjų pasirodymų, tačiau tikimais, kad Kalėdos bus gražios, šviesios ir jaukios.
Katedros aikštėje stovės dirbtinė eglė
Katedros aikštėje stovės dirbtinė eglė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kalėdų maratonas prasidės kitą šeštadienį 17 val., kai bus įžiebta eglė Katedros aikštėje, nušvis Gedimino ir Konstitucijos prospektai, Vokiečių, Pilies, T.Vrublevskio gatvės. Rotušės aikštėje vietoj eglės šiemet bus sukonstruota meniška kalėdinė šviesų instaliacija – Angelų arka. Joje nutūps aštuoni 3,5 m aukščio angelai, dekoruoti baltomis ir mėlynomis diodinėmis girliandomis, o iš šviečiančio dangaus kris baltos snaigės.

„Kalėdos nenumaldomai artėja. Malonu, kad kažkas pasaulyje yra stabilaus ir niekada negali bankrutuoti. Tai šventė, kuri įkvepia ir skatina pergalvoti viską iš naujo. Norime, kad Kalėdos būtų geros, pakeltų žmonių nuotaiką, kad Kalėdų metu turėtume daugiau galimybių susitikti su artimaisiais, šeima“, – teigė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Katedros aikštėje jau pradėta statyti pagrindinė šalies eglė. Šiemet ją ketinama papuošti naujais, lietuvių menininkų rankomis kurtais žaislais – antikvariniais žibintais, medžiaginiais angelais, šiaudiniais lankais ir širdutėmis.

„Nuo 2006 metų Vilniuje puošiama ekologiška eglutė. Mes nekertame gražiausių eglučių ir nevežame jų į miesto centrą, kur po kelių savaičių jas supjausto ir geriausiu atveju paverčia biokuru. Mūsų eglutė yra padaryta iš aliuminio konstrukcijų su eglės šakomis, dalis jų bus tikros dėl kvapo“, – sakė A.Zuokas.

Šių metų naujiena – maršrutu Rotušė–Gedimino prospektas važinės traukinukas, kuriuo važinėtis bus galima nuo gruodžio 10 dienos.

Šiemet nuspręsta atsisakyti kalėdinės mugės, pernai veikusios Odminių skvere. Tačiau pirmąją Kalėdų dieną, gruodžio 25-ąją, Rotušės aikštėje duris atvers kalėdinis miestelis, kuriame bus prekiaujama kalėdiniais gardumynais ir karštu vynu.

Televizijos bokštas aukščiausia Kalėdų egle virs taip pat pirmąją Kalėdų dieną. Tą pačią dieną 17 val. ant Katedros šoninės sienos bus pradėta rodyti 4D projekcija „Stebuklingos Kalėdos“. Pasakoje persipins Vilniaus istorijos fragmentai su miesto istorija, tautosakiniais, religiniais ir moderniais motyvais. Ši pasaka bus rodoma šešias dienas, iki sausio 30-osios, po tris kartus per dieną.

Šių transliacijų metu Katedros aikštė pakvips specialiai sukurtu Kalėdų kvapu, nešamu kalėdinio vėjo. Tai bus šioms šventėms būdingas kvapas – mandarinai, cinamonas, gvazdikėliai ir kiti prieskoniai.

Pasitinkant Naujuosius metus Vilniaus dangų papuoš šventinis fejerverkas, kurio jau kelerius metus nebuvo. Kol kas tik nežinoma, nuo kurio kalno jis kils – ar nuo Stalo, ar Gedimino pilies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius