Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 27

Kalėjimų departamentui leista vykdyti kriminalinę žvalgybą

Kalėjimų departamentą Seimas įtraukė į kriminalinę žvalgybą atliekančių institucijų sąrašą.
Žiūronai
Kalėjimų departamentui leista vykdyti kriminalinę žvalgybą / SXC nuotr.

Šias pataisas inicijavo Kalėjimų departamentas, nes, anot jo, vis daugėja asmenų, laikomų laisvės atėmimo vietose, ir jų padaromų nusikalstamų veikų.

Projekto iniciatoriai teigė, kad dabar atliekant ikiteisminius tyrimus laisvės atėmimo vietose, nėra sudaryta teisinių prielaidų Kalėjimų departamento ir jam pavaldžių įstaigų pareigūnams vykdyti visas procesines prievartos priemones, tokias kaip elektroninių ryšių tinklais perduodamos informacijos kontrolė, jos fiksavimas ir kaupimas.

Kalėjimų departamento ir jam pavaldžių įstaigų padalinių darbuotojai galės vykdyti kriminalinę žvalgybą laisvės atėmimo vietose ir valstybės įmonėse prie pataisos namų, kai bus turima informacijos apie rengiamą, daromą ar padarytą labai sunkų ar sunkų nusikaltimą arba apysunkius nusikaltimus.

Šiuo metu kriminalinės žvalgybos institucijos yra Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Muitinės departamentas, Policijos departamentas, Specialiųjų tyrimų tarnyba, Vadovybės apsaugos departamentas, Valstybės sienos apsaugos tarnyba. Kriminalinės žvalgybos pagrindinių institucijų teises ir pareigas taip pat turi Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas ir Valstybės saugumo departamentas, kai jų padaliniai atlieka kriminalinės žvalgybos tyrimą.

Pagal Seimo šią savaitę priimtą pataisą, bus galima apskųsti kriminalinės žvalgybos veiksmus, jeigu asmuo manys, kad jie pažeidė jo teises ir laisves, o skundas turės būti išnagrinėtas ne vėliau kaip per 20 darbo dienų nuo jo gavimo dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius