Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 26

Kaliningradiečiai įkūrimo metines minės ir Klaipėdoje

Birželio 2 d. Klaipėdos muzikiniame teatre koncertuos Kaliningrado filharmonijos koncertinis pučiamųjų orkestras.
Klaipėdos meras V.Grubliauskas susitiko su renginio atstovais.
Klaipėdos meras V.Grubliauskas susitiko su renginio atstovais. / Klaipėdos savivaldybės nuotr.

Koncerte dalyvaus Lietuvos solistai Loreta Ramelienė, Mindaugas Rojus, o taip pat Rusijos Federacijos muzikantas Veniaminas Miasojedovas. Šis renginys – tai bendras dviejų uostamiesčių muzikos kolektyvų projektas, kurį padėjo organizuoti Rusijos Federacijos Generalinis konsulatas Klaipėdoje ir Generalinis konsulatas Kaliningrade.

Kaliningrado filharmonijos atstovai pastebėjo, kad šiemet, pažymint Kaliningrado srities įkūrimo 65-ąsias metines, jų menininkai surengė tarptautinį festivalį, kurio programoje dalyvaus Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Lietuvos, Latvijos, JAV, Ispanijos, Japonijos meno žmonės. Vienas festivalio renginių vyks ir Klaipėdoje, koncerte dalyvaus unikalaus talento muzikantas V.Miasojedovas.

Klaipėdos meras V.Grubliauskas sakė, kad kaliningradiečių koncertas sutampa su Pilies džiazo festivalio renginiais ir muzikos pasiilgusi uostamiesčio publika parodys dėmesį įdomiam muzikiniam projektui. Mero nuomone, muzika – tai universali žmonių kalba, ji suartina ne tik įvairius muzikantus, bet ir įvairių šalių žmones.

Šis koncertas – tai bendradarbiavimo tarp Klaipėdos muzikinio teatro ir Kaliningrado filharmonijos pradžia. Yra numatytas bendras projektas, finansuojamas Europos Sąjungos, jame dalyvaus ir partneriai iš Lenkijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius