-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 29

Kaltina savivaldybę neskaidriu konkursu

Vilniaus miesto tarybos opozicijoje esanti „Tvarkos ir teisingumo“ frakcija apkaltino savivaldybės administraciją konkurse dėl sostinės švietimo ir ugdymo įstaigų administravimo proteguojant vieną įmonę – ICOR grupei priklausančią bendrovę „City service“.
Per metus Vilniaus savivaldybė už švietimo ir ugdymo įstaigų šildymą per metus sumoka per 30 mln. Lt, dar apie 8 mln. atseikėjami už priežiūrą.
Per metus Vilniaus savivaldybė už švietimo ir ugdymo įstaigų šildymą per metus sumoka per 30 mln. Lt, dar apie 8 mln. atseikėjami už priežiūrą. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Konkursas dėl švietimo įstaigų administravimo jau pasibaigęs, šiuo metu vertinami gauti pasiūlymai ir tikimasi po kelių savaičių priimti sprendimą, kas trejus metus prižiūrės mokyklas ir vaikų darželius. „Tvarkiečiai“ piktinasi, esą konkurso sąlygos parengtos taip, jog laimėti gali tik dabartiniai paslaugos tiekėjai „City service“.

Administruojanti bendrovė rūpinasi ne tik švietimo įstaigų pastatų priežiūra, bet ir šilumos tiekimu joms. „Tvarkiečio“ Juozo Imbraso laikais Vilniaus šilumos tinklams vadovavęs Bronius Cicėnas įsitikinęs, jog konkurso sąlygos sukurptos specialiai „City service“.

„Kiek aš žinau, savivaldybėje tokių specialistų, kurie išties profesionaliai galėtų parengti konkurso sąlygas, nėra. Vadinasi, jas parengė tie, kurie dalyvauja konkurse ir jį laimės“, – įsitikinęs B.Cicėnas.

Anot pašnekovo, ydinga ir atsiskaitymo už šilumą tvarka, kadangi savivaldybė administruojančiai bendrovei (šiuo metu – „City service“) moka už šią paslaugą pagal nustatytą formulę, o ji su šilumos tiekėja – „Vilniaus energija“ – atsiskaito pagal skaitiklių rodmenis. „Vadinasi, atsiranda skirtumas ir jis byra administruojančiai bendrovei į kišenę. Koks jis yra, sunku pasakyti, bet tikrai milžiniškas“, – tvirtino B.Cicėnas.

Konkurse dalyvauja ne viena įmonė

Savivaldybės Energetikos ir statinių skyriaus vedėjas Kęstutis Karosas kategoriškai nesutiko su „tvarkiečių“ kaltinimais. Jo teigimu, tvarką, kaip atsiskaitoma už šildymą, nustato Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija. O konkurso sąlygos tinka beveik bet kuriai administravimu užsiimančiai bendrovei.

„Vilniuje yra apie 70–80 įmonių, galinčių dalyvauti konkurse, nes bet kuris administratorius atitinka nurodytus kriterijus. Konkurso sąlygose numatoma, kad bendrovės apyvarta per metus turi būti ne mažesnė negu 3 mln. Lt, o bet kuris administratorius paslaugų per metus suteikia daugiau negu už 3 mln. Lt“, – teigė K.Karosas.

Anot savivaldybės atstovo, jeigu konkurse dalyvauja daugiau nei vienas dalyvis, vadinasi, sąlygos arengtos ne konkrečiai įmonei. Tačiau kiek dalyvių konkurse yra, jis neatskleidė, teigdamas, kad tai konfi denciali informacija. B.Cicėno teigimu, konkurse dalyvauja dvi įmonės.

Pasak K.Karoso, Vilniaus savivaldybė už švietimo ir ugdymo įstaigų šildymą per metus sumoka per 30 mln. Lt, dar apie 8 mln. Lt atseikėjami už priežiūrą. „Ne viskas sumokama administruojančiai bendrovei, nes dalį paslaugų atlieka mokyklų darbuotojai“, – pabrėžė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius