Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 06

Kaltintus moters nužudymu asmenis teismas nubaudė laisvės atėmimu

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį paskelbtu nuosprendžiu Kauno apygardos prokuratūros labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo prokuroro Vytauto Gatavecko kaltinimus dėl moters nužudymo Jonavoje pripažino pagrįstais ir dviem kaltiems asmenims skyrė laisvės atėmimo bausmes – D. Z., gim. 1967 m., 12 metų 5 mėn., o A. K., gim. 1959 m., – 11 metų 5 mėn.
Plaktukas
Plaktukas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Moteris

Kaip teigiama prokuratūros pranešime, teismas taip pat tenkino vaikų globos namų ieškinį neturtinei žalai atlyginti – nužudytos moters dukrai iš nuteistųjų priteisė po 25 tūkst. litų.

Tyrimą atlikę Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnai kartu su prokurorais nustatė, kad 2007 m. rugsėjo 10 d. Jonavos mieste Panerių gatvėje esančiame Atminimo parke D. Z. ir A. K., būdami apsvaigę nuo alkoholio, veikdami bendrininkų grupėje, apie 16 val. iš asmeninių paskatų peiliais mirtinai sužalojo kartu su jais buvusią moterį, kurios lavoną tą pačią dieną parke
rado atsitiktinė praeivė. Šie asmenys anksčiau jau buvo teisti – A. K. buvo teistas du kartus, taip pat ir už nužudymą, o D. Z. – penkis kartus.

„Šį nusikaltimą padarę asmenys buvo ne kartą teisti, tačiau jų gyvenimo būdas nesikeitė, – sakė Kauno apygardos prokuratūros Labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Vytautas Gataveckas. – Kadangi buvo apribotos šios moters motinystės teisės, jos dukra augo vaikų globos namuose, tačiau motina neretai ją lankydavo, tikėtina, kad kada nors mergaitė vėl galėjo gyventi su motina. Dėl šio nusikaltimo netekusi motinos, mažametė patyrė stiprų dvasinį sukrėtimą, kurio negali kompensuoti priteisti pinigai“.

Teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos Apeliaciniam teismui.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius