Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 12

Kalvarijų turgus ištuštėjo (nuotraukos)

Kalvarijų turgavietėje trečiadienio rytą galima buvo įsigyti tik vaisių ir daržovių. Visi kiti prekybininkai nutraukė savo darbus ir mažomis grupelėmis pajudėjo Vilniaus savivaldybės link, kur šios dienos tarybos posėdyje bus apsispręsta dėl turgavietės nuomos konkurso sąlygų.
Kalvarijų turgus trečiadienį pasitiko be prekeivių.
Kalvarijų turgus trečiadienį pasitiko be prekeivių. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Antradienį, posėdžio išvakarėse, prekeiviai surengė piketą Europos aikštėje, taip išsakydami savo nepasitenkinimą dėl valdininkų ketinimų 25 metams išnuomoti turgavietę privatininkams. Prekeiviai baiminasi, kad atėję nauji šeimininkai padidins įkainius, dėl to teks branginti prekes ir taps dar sunkiau konkuruoti su prekybos centrais. Anot asociacijos „Kalvarijų turgus visiems“ valdybos narės Danutės Aksomaitienės, tokiu būdu gatvėje gali atsidurti keli tūkstančiai turguje prekiaujančių žmonių.

Prekeiviai piktinasi ir dėl to, kad jiems neleista susipažinti su konkurso sąlygomis.

Miesto vadovai teigia, kad išnuomojus turgavietę ne tik padidės įplaukos į miesto biudžetą, bet bus investuojama į pačios turgavietės infrastruktūrą. Ji, miesto valdžios atstovų teigimu, virs modernia prekyviete. Taip atsitiko su kita Vilniaus turgaviete – Halės turgumi, kuris šiuo metu miestui atneša penkis kartus didesnes pajamas negu trigubai didesnė Kalvarijų turgavietė. Numatoma, kad pradinis metinis nuomos mokestis būtų 2 mln. Lt.

Prekeiviai nusiteikę kovoti už savo darbo vietas iki galo. Nors diena, kai jie nutraukė darbus ir rinkosi prie savivaldybės, prekeiviams atneš nemažai nuostolių, tačiau tai nemažina jų ryžto. Asociacijos „Kalvarijų turgus visiems“ atstovai ketina dalyvauti ir Vilniaus miesto tarybos posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius