-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 09

Kandidatai rinkti lėšų rinkimams į Seimą neskuba

Artėjant Seimo rinkimams, kuriuose dalyvauja septyniolikos partijų keliami 37 kandidatai, lėšų rinkimų sąskaitose turi vos vienas kitas politinės kampanijos dalyvis.
Išankstinis balsavimas
Balsavimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Daugiausiai lėšų rinkimams kol kas yra paskyrusi partija „Tvarka ir teisingumas“, jos rinkimų sąskaitoje pervesta 45 tūkst. litų partijos lėšų. Nuo šios partijos Biržų-Kupiškio apygardoje kandidatuoja finansų viceministras Vytautas Galvonas, Zarasų-Visagino apygardoje – buvęs parlamentaras Algimantas Dumbrava, Ukmergės apygardoje – vidaus reikalų ministras Alfonsas Dailis Barakauskas.

Dviem savo kandidatams po 10 tūkst. litų yra pervedusi Lietuvos socialdemokratų partija – Biržų-Kupiškio apygardoje keliamam Aleksandrui Zeltiniui bei Ukmergės apygardoje keliamam Kaziui Grybauskui, pastarasis dar rinkimams yra pervedęs 10 tūkst. litų asmeninių lėšų. Dar LSDP Zarasų-Visagino apygardoje kelia Nikolajaus Gusevo kandidatūrą.

Valstiečių liaudininkų ir žaliųjų sąjungos kandidatė Biržų-Kupiškio apygardoje Nijole Šatienė savo rinkimų sąskaitoje turi surinkusi 10,5 tūkst. litų, iš jų 5 tūkst. – pačios politikės pervestos lėšos.

Darbo partijos kandidatas Ukmergės apygardoje Rolandas Janickas rinkimams yra pervedęs 3 tūkst. litų asmeninių lėšų.

„Drąsos kelio“ partija rinkimų sąskaitoje yra surinkusi 560 litų smulkiomis po keliasdešimt litų siekiančiomis aukomis.

Kitos partijos bei kandidatai kol kas nėra pervedę lėšų į rinkimų sąskaitas.

Iš viso dėl Seimo nario mandato trijose vienmandatėse apygardose kovo 3 dieną iš viso varžysis 37 politikai. Juos kelia 17 partijų, taip pat trys kandidatai surinko ne mažiau kaip tūkstantį jų kandidatavimą remiančių apygardos rinkėjų parašų ir išsikėlė savarankiškai. Daugiausiai – 14 – kandidatų registruota Ukmergės apygardoje, 12 – Zarasų-Visagino apygardoje, 11 – Biržų-Kupiškio apygardoje.

Zarasų-Visagino bei Biržų-Kupiškio apygardose rinkimų rezultatai panaikinti dėl nustatytų šiurkščių pažeidimų, o Ukmergėje naujas Seimo narys bus renkamas vietoj mirusio Juliaus Veselkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius