-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 09 17

Kandidatė vadovauti Generalinei prokuratūrai Seimui bus pristatyta antradienį

Teisėjos Editos Dambrauskienės kandidatūra vadovauti Generalinei prokuratūrai Seimui bus pateikta antradienį, BNS patvirtino Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.
Edita Dambrauskienė
Edita Dambrauskienė / Džojos G. Barysaitės (LR Prezidento kanceliarija) nuotr.

Parlamento vadovė taip pat tvirtino, jog kandidatūros teikimas neužtruko, nors dekretas pasirašytas dar praėjusią savaitę, ir vyksta suderinta tvarka.

„Taip buvo susitarta ir taip pateiksime. Trečiadienis bus susitikimams su komitetais, frakcijomis, ir ketvirtadienį, jei viskas tvarkoje, priimsim. Nėra čia jokio detektyvo“, – BNS sakė L.Graužinienė.

L.Graužinienė sakė planuojanti su kandidate iš pradžių susitikti pati, bet teigė tokios praktikos besilaikanti visais atvejais, kai Seimui teikiamos skirti kandidatūros. Susitikimas vyks pirmadienį.

„Aš su visais kandidatais susitinku, kurie pateikiami, čia ne išskirtinis atvejis.

Pirmadienį man laisvesnė diena, ir kandidatei nebus susitikimų su komitetais ir frakcijomis, nes ten grafikas būna labai įtemptas.

Tiesiog išnaudojam laisvesnį laiką, kad neapkrautumėm tų dviejų dienų“, – apie susitikimą su kandidate sakė L.Graužnienė.

Prezidentė praėjusį penktadienį pranešė, kad Seimui teikia Kaišiadorių rajono apylinkės teismo teisėjos E.Dambrauskienės kandidatūrą į generalinio prokuroro postą.

46 metų kandidatė teisės magistro laipsnį yra įgijusi Vilniaus universiteto Teisės fakultete ir turi 17 metų įvairiapusės teisinio ir vadovaujančio darbo patirties. E.Dambrauskienė yra dirbusi ikiteisminio tyrimo pareigūne, Šiaulių miesto apylinkės prokuratūros   prokurore, advokate.

2008 metais E.Dambrauskienė buvo paskirta Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėja. Nuo 2011–ųjų vadovauja Kaišiadorių rajono apylinkės teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius