Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 18

Kariai ir gelbėtojai pasiruošę suteikti pagalbą pamario gyventojams

Lietuvos kariuomenė, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) bei kitos tarnybos pasiruošusios suteikti pagalbą pamario gyventojams, jeigu jos prireiktų.
Apsemtos teritorijos Šilutės sen. Rupkalvių, Šyšos, Žalgirių kaimai
Apsemtos teritorijos Šilutės sen. Rupkalvių, Šyšos, Žalgirių kaimai / Nojaus nuotr.

Pastarosiomis dienomis pamario krašte buvo apsemti dideli plotai lankų ir kai kurie keliai, potvynio vanduo šąla, nesmarkiai kyla vanduo kelyje Šilutė-Rusnė.

PAGD Civilinės saugos valdybos Pasirengimo nelaimėms ir perspėjimo skyriaus viršininko Ernesto Trunovo teigimu, yra paruošta gelbėtojų technika, kelios amfibijos.

„Jeigu būtų labai prasta situacija, būtų svarstoma galbūt pasitelkti sraigtasparnį – kariškių ar pasieniečių“, – BNS sakė E.Trunovas.

Anot jo, kol kas pagalbos prašymų nesulaukta, galbūt jos ir neprireiks, mat pagal oro sąlygas tikėtina, kad vanduo neilgai trukus nuslūgs.

Lietuvos kariuomenės atstovas spaudai Skomantas Povilionis BNS patvirtino, jog kariai taip pat yra pasirengę padėti ekstremalios situacijos atveju.

S.Povilionis paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusią žinią, esą genda kariškių amfibijos ir jos gali būti netinkamos pagelbėti potvynio metu.

„Esant reikalui pagal poreikį kariuomenė yra pasiruošusi kartu su atsakingomis institucijomis ateiti į pagalbą nelaimės ištiktiems žmonėms. Šiam tikslui kariuomenė pasirengusi panaudoti įvairias sausumos, oro ir vandens transporto priemones, tarp jų ir amfibines“, – nurodė jis.

Pasak S.Povilionio, šiemet apie 950 karių bus priskirti Lietuvoje budinčioms Lietuvos kariuomenės Taikos meto užduočių operacinėms pajėgoms. Visus metus kariai išlaikys aukštą parengtį, kad prireikus galėtų operatyviai reaguoti į galimas karinio ir nekarinio pobūdžio grėsmes valstybės teritorijoje, ekstremalias situacijas, teikti paramą valstybės ir savivaldybių institucijoms krizių atvejais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius