-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 07 08

Karietos ir traukinukai stokoja keliautojų

Šiemet poilsiautojai nebe taip aktyviai domisi Smiltynėje siūlomomis pramoginėmis kelionėmis traukinuku ar karietomis. Nors šių pramogų kainos nepadidėjo, lankytojai geriau linkę pataupyti.
Kelionės traukinuku iki Delfinariumo kaina liko tokia pati, kaip ir pernai – 3 Lt.
Kelionės traukinuku iki Delfinariumo kaina liko tokia pati, kaip ir pernai – 3 Lt. / J.Baikauskaitės nuotr.

Jau trečią sezoną Smiltynėje traukinuką vairuojančio Stasio Jokilaičio teigimu, šiemet juo važiuoja maždaug tris kartus mažiau žmonių, nei ankstesniais metais. Kaip pagrindinę priežastį, kodėl poilsiautojai nebesimėgauja šia pramoga, vairuotojas įvardijo ekonominį sunkmetį. „Per birželį nesurinkau nė trečdalio sumos, kiek gavau per tą patį laiką praėjusią vasarą. Praėjusį sezoną per dieną surinkdavau apie 2000–3000 Lt“, – sakė traukinuko vairuotojas J.Jokilaitis.
 

J.Baikauskaitės nuotr./Ne kiekvienas poilsiautojas šiais metais gali sau leisti keliauti karieta.
J.Baikauskaitės nuotr./Ne kiekvienas poilsiautojas šiais metais gali sau leisti keliauti karieta.


 Vairuotojas apgailestavo, kad šiemet greičiausiai surinks kur kas mažiau pinigų.

 S.Jokilaičio teigimu, net turistus šiemet yra sunkiau prisivilioti – jie keliauja savais automobiliais. Važiavimo kaina, anot traukinuko vairuotojo, liko tokia pati – 3 Lt už kelionę į Delfinariumą.

„Šiais metais kartais tenka į Delfinariumą vežti net po vieną žmogų, nes norinčiųjų pasivažinėti linksmuoju traukinuku gretos mažėja“, – apgailestavo S.Jokilaitis.
Praėjusią vasarą galėjome sau leisti nukeliauti iki Delfinariumo traukinuku, tačiau šiemet jau, deja, ne – mums tai per brangu.
Taip pat trečią vasarą karieta su arkliais poilsiautojus vežiojanti Karolina Jonušaitė sakė, kad ekonominio sunkmečio metu žmonės taupo pinigus ir nebevažinėja į Delfinariumą karietomis.

„Pasivažinėjimo karieta kaina liko ta pati: 30–40 Lt, bet poilsiautojai mieliau renkasi keliavimą pėsčiomis“, – teigė mergina.

Poilsiautoja Marija sakė, kad šią vasarą retai sau ir savo vaikams leidžia prabangą pasivažinėti traukinuku, nes ekonominis sunkmetis apkarpė visas išlaidas. „Praėjusią vasarą galėjome sau leisti nukeliauti iki Delfinariumo traukinuku, tačiau šiemet jau, deja, ne – mums tai per brangu“, – sakė poilsiautoja. Moteris mieliau su šeima pasivaikščioja.

Poilsiautojai Darius ir Raminta teigė, kad jiems ekonominis sunkmetis nebaisus, tad retkarčiais jie leidžia sau pasimėgauti pasivažinėjimu karietomis. „Nors kaina už kelionę tikrai nemaža, verta kartais palepinti save ir pajusti malonumą važiuojant karieta. Juk tai darome ne kiekvieną dieną“, – sakė porelė.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius