Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 13

Karinės jūrų pajėgos turės naują laivą

Sausio pabaigoje Lietuvos karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilę papildys dar vienas daugiafunkcinis „Flyvefisken”/Standart Flex 300“ klasės patrulinis laivas, kurį Lietuvos kariuomenė įsigijo iš Danijos karinių jūrų pajėgų.
Laivą Lietuvos kariuomenė įsigijo iš Danijos karinių jūrų pajėgų.
Laivą Lietuvos kariuomenė įsigijo iš Danijos karinių jūrų pajėgų. / KAM nuotr.

Šiuo metu 25 Lietuvos karinių jūrų pajėgų kariai, sudarantys naujojo laivo P14 įgulą, vadovaujami kapitono leitenanto Jono Vyšniausko, yra išvykę į Daniją, kur vykdo laivo perėmimo darbus. Kariai iš savo kolegų Danijoje perims laivo, jo ginkluotės, įrangos ir technikos aptarnavimo, taip pat laivo panaudojimo galimybių patirtį. Laivo įgulos pasiruošimas valdyti laivo techniką ir įrangą bus tikrinamas kasdien per  įvairius mokymus, vyksiančius tiek prie krantinės, tiek jūroje.

Planuojama, kad sausio pabaigoje laive P14 bus iškelta Lietuvos karinių jūrų pajėgų vėliava ir netrukus po to naujasis Karinių jūrų pajėgų laivas švartuosis prie Karo laivų flotilės krantinės.

Laivas P14 – jau trečias tokio tipo laivas, kurį įsigijo Lietuvos karinės  jūrų pajėgos. Pirmieji du šios klasės patruliniai laivai P11 „Žemaitis“ ir P12 „Dzūkas“ Lietuvai buvo perduoti atitinkamai 2008 m. gegužę ir 2009 m. sausį. Abu laivai šiuo metu sėkmingai vykdo jiems pavestas patruliavimo jūroje, paieškos ir gelbėjimo bei kitas užduotis. Laivo P14 perėmimu bus užbaigtas dar 2007 metų pradžioje pradėtas apie 30 milijonų litų vertės projektas.

Laivo P14 inauguracijos ir vardo suteikimo ceremoniją planuojama surengti Klaipėdoje  kovo mėnesį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius