Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 27

Kariuomenėje dirbti pradeda pirmieji per Darbo biržą priimti šarvuočių vairuotojai

Rukloje įsikūręs Lietuvos Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotasis pėstininkų batalionas priėmė pirmuosius šarvuočių vairuotojus, kurie įsidarbino per darbo biržą.
Šarvuočiai M 113
Asociatyvinė nuotr. Šarvuočiai M 113 / Srž. Sauliaus Laisono nuotr.

„Iš viso buvo septyni pareiškę norą, iš septynių jau vieną priėmėme į profesinę karo tarnybą, trys neatitiko reikalavimų nustatytų, kad turi būti atlikęs privalomąją karo tarnybą, turi neviršyti nustatyto amžiaus cenzo, 35 metų, nes buvo ir 35, ir 39 metų, tai jie pagal amžių netinka. Dar vienas iš 7 šiuo metu atlieka medicininį patikrinimą – jei pereis visas procedūras ir viskas bus gerai, bandysime priimti“, – BNS sakė bataliono štabo viršininkas majoras Deimantas Čyžius.

Anot jo, įsidarbinęs jaunuolis yra iš Kauno, kiti darbintis bandę ar bandantys pretendentai – iš Kauno, Jonavos ar Ruklos.

Bataliono viršininkas, pulkininkas leitenantas Vytautas Baltrūnas sako, kad vairuojų šarvuočiams M-113 reikia stipriai išaugus kariuomenei.

Bataliono viršininkas, pulkininkas leitenantas Vytautas Baltrūnas sako, kad vairuojų šarvuočiams M-113 reikia stipriai išaugus kariuomenei.

„Kariuomenė stipriai labai greitai išaugo, tuos žmones paruošti trunka laiko, jiems reikia C kategorijos vairuotojo pažymėjimo – traktoriaus vairuotojo teisių. Visa tai trunka. Tad galima santykinai greitai paruoštą žmogų – mechanizatorių ar sunkvežimio vairuotoją – greičiau integruoti į kariuomenę“, – sakė jis.

Už darbą žadamas 470 eurų atlyginimas neatskaičius mokesčių, bet keliami nemaži reikalavimai: būti ne vyresniam nei 35-eri, turėti C kategorijos vairuotojo pažymėjimą, būti baigus privalomąją karo tarnybą arba bazinius karinius mokymus, turėti nepriekaištingą sveikatą.

„Jie gauna nemokamą sveikatos priežiūrą, dantų taisymą – jie už tai nemoka. Jiems suteikiama galimybė studijuoti neakivaizdžiai, jie važiuoja į įvairius kursus kariuomenės mokymo įstaigose – yra įvairių garantijų“, – ką gauna įsidarbinę kariuomenėje, vardijo V.Baltrūnas.

Anot jo kolegos D.Čyžiaus, pagrindinės problemos, trukdančios įsidarbinti šiame darbe, yra sveikata.

„Jie turi pereiti medicininį patikrinimą, kaip būsimi profesinės karo tarnybos kariai. Ir jei užstringa dėl kažkokių ligų, kurias turėjo civiliniame gyvenime, jie yra netinkami. Žinau, kad iš trijų vienas nepraėjo dėl sveikatos“, – sakė D.Čyžius.

Per Darbo biržą vairuotojų ieško ir Alytuje įsikūręs Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalionas – jo atstovai BNS patikino, kad pirmiausia ieškoma ne konkrečių specialybių atstovų, o baigusių karinę tarnybą, tuomet jau kalbamasi, kokia veikla šie kariuomenėje nori užsiimti, bet pirmenybė teikiama asmenims, kurie galėtų vairuoti bataliono transportą – sunkvežimius ar šarvuočius. Šiuo metu per Darbo biržą ketinama įdarbinti 7 asmenis.

„Jei besidarbinantys yra su C kategorija, tai tikrai yra prioritetas, nes vairuotojų tikrai yra trūkumas – batalionas yra pirkęs ir kursus C kategorijos, apmokome savus“, – BNS sakė kapitonas Liutauras Mickevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius