Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 09

Kariuomenės sveikatos priežiūros įstaigos bandys lėšų gauti iš PSDF

Krašto apsaugos ministerija (KAM) siekia, kad krašto apsaugos sistemos sveikatos priežiūros įstaigoms už šeimos gydytojo suteiktas paslaugas būtų mokama iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF).
Pratybų Pabradės poligone akimirkos
Pratybų Pabradės poligone akimirkos / Ievos Budzeikaitės nuotr.

„Jei tam pritartų Seimas, kariams būtų sukurtos patogesnės sąlygos gauti šeimos gydytojo paslaugas“, – pranešime spaudai teigė ministras Juozas Olekas.

Anot jo, kariams tenka keisti tarnybą, vykti į mokymus ir pratybas kituose padaliniuose, jų tarnybos vieta kartais nesutampa su gyvenamąja vieta, todėl jie dažnai neturi galimybių kreiptis į savo polikliniką arba savo šeimos gydytoją.

Pagal siūlomą naują tvarką, kariai šeimos gydytojo paslaugas galėtų gauti bet kuriame artimiausiame kariniame padalinyje, vykdančiame sveikatinimo veiklą, ir už jas būtų sumokama iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų.

KAM duomenimis, dabar krašto apsaugos sistemoje dirba apie 30 šeimos gydytojo kvalifikaciją turinčių karo medikų, taip pat yra likusi visa tokioms paslaugoms teikti reikalinga infrastruktūra.

Nuo praėjusių metų sausio 1-osios Lietuvos kariuomenės sveikatinimo veiklą vykdantys padaliniai buvo netekę galimybės teikti dalies pirminės asmens sveikatos priežiūros paslaugų, įtrauktų į PSDF finansuojamų paslaugų sąrašą.

Sprendimas atsisakyti tokių paslaugų teikimo kariuomenės padaliniuose buvo priimtas atsižvelgiant į tai, kad anksčiau kariuomenės padalinių teikiamos pirminės sveikatos priežiūros paslaugos, įtrauktos į PSDF finansuojamų paslaugų sąrašą, buvo finansuojamos iš ministerijos biudžeto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius