-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 04 03

Karjere – keturračių fiesta

Šį šeštadienį Vilniuje vyks keturračių motociklų varžybos. Jų organizatoriai pripažįsta, kad pasitaiko nedrausmingų šių transporto priemonių mėgėjų ir teigia, kad tokie renginiai skatina keturratininkų sąmoningumą.
Keturratininkai sulaukia priekaištų už nedrausmingą važinėjimą. Kai kurie jų nepasibodi sunkiasvore technika „palakstyti“ ir Lietuvos pajūryje.
Keturratininkai sulaukia priekaištų už nedrausmingą važinėjimą. Kai kurie jų nepasibodi sunkiasvore technika „palakstyti“ ir Lietuvos pajūryje. / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

 „Panašių renginių reikėtų organizuoti daugiau, čia galėtų prisidėti ir policija. Pastebėjome, kad varžybų dalyviai vengia važinėti žalia veja, atsiranda supratimas ir atsakomybė“, - tikino varžybas organizuojančios viešosios įstaigos „Bekelės fiesta“ direktorius Gediminas Grigaitis. Pašnekovas pripažįsta, kad yra daug motociklų savininkų važinėjančių laukais ir niokojančių gamtą bei pastebi, kad dažnai tokie pasivažinėjimai baigiasi nelaime.

„Keturratis motociklas atrodo stabilesnis už dviratį, tačiau yra gal net pavojingesnis. Jo svoris nemažas, o galingesni ir verčiasi greičiau, todėl gali sunkiai sužaloti“, – kalbėjo G.Grigaitis.

Baudžia pažeidėjus

Yra dvi keturračių motociklų kategorijos: lengvieji, turintys iki 15 kW galios variklius ir galingesni. Pirmos kategorijos transporto priemonės turi būti registruojamos „Regitroje“, joms reikalingos B kategorijos vairuotojo teisės.

Galingesniuosius keturračius registruoja Žemės ūkio ministerija – jie prilyginami traktoriams. Tokių motociklų vairuotojams reikia ir traktorininko pažymėjimo.

„Šiems motociklams galioja visos Kelių eismo taisyklės. Gaudyti tokius pažeidėjus pavojinga, nes jie gali susižeisti, todėl dažniau fiksuosime juos skaitmeniniu būdu. Vėliau, patikrinus numerius rasti savininką ar vairuotoją nubausti nesudėtinga“, – aiškino Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Kelių patrulių rinktinės vadas Marius Putrimas.

Anot pareigūno, pažeidėjai bus baudžiami griežčiausiomis bausmėmis, kad tai taptų pamoka kitų keturračių savininkams. Pirmą kartą nutvertiems žalioje vejoje motociklininkams gresia bauda iki 500 Lt, pažeidimui pasikartojus gali būti skirta ir 2 tūkst. Lt nuobauda.

Miestiečiams neįprastos keturračių motociklų varžybos senajame Vilniaus Gariūnų karjere startuos rytoj 10 val. Šalia lenktynių trasos norintieji galės išsinuomoti transporto priemones ir jas išbandyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius