-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 15

Karo muziejaus bokšto laikrodis vėl turės laikrodininką

Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad nuo gegužės 1-osios Vytauto Didžiojo karo muziejaus etatų sąrašas bus papildytas puse laikrodininko etato. Vadinasi Karo muziejaus bokštas vėl turės laikrodininką.
š Kaune esančio Vytauto Didžiojo Karo muziejaus eksponatai bus pervežti į Vilnių, kur veikia muziejaus Karo technikos ir transporto skyrius.
Vytauto Didžiojo karo muziejaus bokšto laikrodis vėl turės laikrodininką / E.Ovčarenko nuotr.

Iki praėjusių metų bokštu naudojosi Kauno miesto savivaldybė, nors kaip turtas jis priklausė M.K.Čiurlionio dailės muziejui. Paskui nuspręsta bokštą perduoti kitam savininkui – Vytauto Didžiojo karo muziejui. Krašto apsaugos ministerija perėmė karo muziejaus teises ir susidarė tokia situacija, kad savivaldybė, sumažėjus biudžetui, nebegalėjo skirti papildomų lėšų laikrodininko paslaugoms.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, suprasdamas, kad karo muziejaus bokšto laikrodis negali likti be priežiūros, nes varpo skambėjimas yra tapęs neatsiejama Kauno miesto istorinių tradicijų dalimi, kreipėsi į Krašto apsaugos ministeriją su prašymu, kad būtų skirtas etatas bokšto priežiūrai.

Neseniai savivaldybę pasiekė ministerijos pranešimas, kad laikrodininkas sugrįš į įprastą darbo vietą.

„Kauno miesto savivaldybė ir toliau rūpinsis, kad Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje vyktų tarptautiniai kariljonierių festivaliai, tradiciniai renginiai. Ypač svarbu, kad ne tik pavasarį, bet ir kitu metų laiku Lietuvos gyventojus ir svečius toliau džiugintų varpų muzika, nepriekaištingai veiktų bokšto laikrodžio mechanizmas“, – sakė Kauno meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius