Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 26

Karščiu alsuojanti Kauno Laisvės alėja: graibstomi ledai ir gaivūs gėrimai, o ledų pardavėja sako, kad miestas pamažu tuštėja

Kauniečiai vasariškomis dienomis gausiai perka ledus, kavinės siūlo šaltą kavą, gaivius sulčių kokteilius. Kalbinti praeiviai teigė, kad anksti atkeliavusi vasariška kaitra daugiau džiugina nei alina.
Kauniečiai mieste
Kauniečiai mieste / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Su vežimėlyje miegančia 9 mėnesių dukrele Laisvės alėja vaikštinėjanti miesto centro gyventoja Laima sakė, kad ją tik džiugina karšti orai. „Ir aš, ir dukrelė esame gimusios liepą, per karščius ir turbūt dėl to mūsų visai nebaugina saulėtas oras“, – kalbėjo moteris.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauniečiai mieste
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Laima su dukrele džiaugiasi saule

Laima pasakojo, kad dukrelę aprengia laisvais drabužėliais, kurie siūti iš natūralių medžiagų. „Tik toliau niekur nevažiuojame, nes automobilyje tvanku, bet nueiname į Nemuno salą, pavaikštome paupiu“, – pasakojo jauna mama.

Karštis netrukdo ir dviračių mėgėjams. Prie dviračiams skirto tako sėdintys ant klombų Tomas ir Mindaugas teigė, kad ir per didžiausius karščius mina pedalus. „Jei geras dviratis, nėra labai sunku. Kaune dviratininkams sąlygos vis gerėja, daugėja dviračių takų, vairuotojai jau irgi tolerantiški, mandagūs“, – kalbėjo vaikinai.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauniečiai mieste
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Mindaugas ir Tomas

Ledų pardavėja Ramutė jau dešimtmetį yra lyg vasaros talismanas Laisvės alėjoje – čia ji ledais prekiauja jau dešimtmetį.

„Iš viso ledus pardavinėju jau 19 metų. Apie šį darbą svajojau nuo vaikystės. Dar mergaitė eidama Laisvės alėjoje prie kiekvieno prekeivio prašydavau mamos nupirkti ledų, taip per vieną pasivaikščiojimą sušveisdavau 10 porcijų, – juokėsi Ramutė. – Ir dabar labai mėgstu šį skanėstą, bet per tą pomėgį susirgau lėtiniu žandikaulio uždegimu.“

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauniečiai mieste
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Pardavėja Ramutė

Anot Ramutės, karštomis dienomis populiariausi vaisiniai ledai, apniukusiomis žmonės renkasi brangesnius, plobyrinius. „Aišku, kad karštomis dienomis parduodu daug daugiau, bet pastebiu, kad žmonių mieste gerokai sumažėjo. Matyt, jau išvažinėja studentai“, – svarstė moteris.

Ji tvirtino, kad mieste prieš dešimtmetį per karštus orus parduodavo daug daugiau ledų nei per pastaruosius kelerius metus. „Būdavo eilės nusidriekia, o dabar to nėra. Kaunas tuštėja“, – apgailestavo Ramutė.

Sveikuoliškų produktų, vaisių, daržovių ir žalumynų kokteilių baro savininkė Jurga Banienė sakė, kad vasarą labai pagausėja ragaujančių įvairių sveikų kokteilių. „Antra vertus, nestokoju klientų ir kitomis dienomis. Be to, vasaros sezonas turi ir kitą medalio pusę – daug žmonių išvažiuoja iš miesto, taigi sumažėja nuolatinių klientų“, – kalbėjo J.Banienė.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kauniečiai mieste
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./žaliųjų kokteilių baro šeimininkė Jurga Banienė

Kavinių barmenai teigė, kad karštos kavos šiltomis dienomis parduoda labai mažai. „Užtat populiarios šalta kava su ledukais, įvairūs gaivūs gėrimai, tik vakarop, kai pradeda vėsti vėl perkama kava, arbata“, – pasakojo barmenai.

Kauno klinikų atstovė viešiesiems ryšiams Milda Dambrauskienė sakė, kad į ligoninės priimamąjį nuo penktadienio dėl karščio labai pagausėjo atvežamų pacientų, kuriems reikėjo skubios pagalbos.

„Jei per parą greitosios pagalbos darbuotojai atveža maždaug po 100 žmonių per parą, tai penktadienį, šeštadienį, sekmadienį – sulaukdavome iki 150, labai daug buvo neblaivių pacientų, nes alkoholis tokiomis dienomis tampa ypač pavojingu“, – sakė M. Dambrauskienė.

Pasak jos, daug darbo turi Kardiologijos klinikos priimamasis dėl padaugėjusių besiskundžiančių širdimi žmonių. „Taip pat praėjusį savaitgalį sulaukėme neįprastain daug vaikų, kuriems kilo alerginės reakcijos dėl uodų įgėlimo“, – pastebi M.Dambrauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius