Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 24

Karštą savaitgalį kauniečiai užplūdo vandens telkinius

Šeštadienį Kauno vandens telkiniai nuo ryto buvo apgulti gausybės žmonių. Daug jų rinkosi ne tik į paplūdimius, bet ir leido laiką pasitiesę patiesalus parkuose.
Kaune karštą šeštadienį kauniečiai plūdo į pliažus
Lampėdžių paplūdimys

Kaune netrūksta vietų, kur galima pasikaitinti saulėje ir atsigaivinti vandenyje: du paplūdimiai yra prie Kauno marių, po tiek pat prie Nemuno ir Lampėdžių karjero. Visi jie tokiomis saulėtomis dienomis kaip šis šeštadienis visada būna pilnutėliai poilsiautojų.

Lampėdžiuose prieš kelerius metus pradėjusį veikti antrąjį paplūdimį valdo įmonė „Turto centras“. Jos direktorė Jurgita Žabaliūnienė sakė, kad šią savaitę įmonės darbuotojams prasidėjo darbymetis. „Poilsiautojai ne tik deginasi, maudosi, bet ir nuomojasi baidares, kanojas, vandens dviračius. Birželį atidarysime vandenlenčių parką, kuriame pramogautojai galės čiuožti traukiami troso per karjerą 400 metrų“, – pasakojo direktorė.

Prie Lampėdžių taip pat galima pažaisti krepšinį, paplūdimio tinklinį, minigolfą. „Yra ir pirtis, kuri dabar, aišku, visai neįdomi“, – šypsojosi J.Žabaliūnienė

Direktorės teigimu, darbo sezono metu netrūksta – kasdien išvežama daug šiukšlių, tvarkomos neretai aplaužomos sūpynės.

Daugiausiai karjere pliuškenosi vaikai. Jie labiausiai džiaugėsi pontoniniu tilteliu, nuo kurio galima pašokinėti į vandenį.

Kitame Lampėdžių krante taip pat buvo gausybė žmonių. Ten veikia oficialus savivaldybės paplūdimys, bet poilsiautojai jame neišsitenka ir visada nugula visas karjero pakrantes.

„Vanduo dar šaltokas, bet labai atgaivina“, – dalijosi įspūdžiais Vilijampolės gyventoja Rima Stundžytė.

Daugiausiai karjere pliuškenosi vaikai. Jie labiausiai džiaugėsi pontoniniu tilteliu, nuo kurio galima pašokinėti į vandenį.

Gausiai žmonių buvo susirinkę ir prie Kauno marių, Nemuno. Santakos parke tarp Nemuno ir Neries nemažai kauniečių šnekučiavosi pasitiesę patiesalus pavėsiuose, kiti kaitinosi saulėje, maudėsi, nors šioje vietoje tai daryti nepatartina dėl nežinomo pakrantės dugno.

Savivaldybės prižiūrimuose paplūdimiuose jau dirba gelbėtojai.

Kauno visuomenės sveikatos cento vyriausioji specialistė Irina Bulsienė perspėja, kad ilgai būti saulėje pavojinga. „Ypač saugoti reikia vaikus, taip pat karštomis dienomis atidesni sau turi būti sergantys širdies ir kraujagyslių ligomis. Po žiemos dar nesame pripratę prie kaitrios saulės, todėl šie pavasario karščiai pavojingi“, – teigė specialistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius