-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 16

Katedros aikštėje – jokių „Olialia“ pupyčių

Vilniaus miesto savivaldybė ketina su Vilniaus arkivyskupijos kurija pasirašyti sutartį, kuri tiksliai apibrėžtų, kokie renginiai gali vykti pagrindinėje sostinės Katedros aikštėje, o kokie – ne. Iki šiol konkrečių taisyklių nebuvo, todėl kildavo daug ginčų, kam ir kodėl čia buvo leidžiama surengti renginius.
Vilniaus Katedros aikštėje – akcija Pasaulinei psichikos sveikatos dienai paminėti.
Vilniaus Katedros aikštėje vyks tik tie renginiai, kuriuos leis naujai pasirašyta savivaldybės ir Vilniaus arkivyskupijos kurijos sutartis. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Katedros aikštė vadinama pagrindine Vilniaus aikšte, tačiau joje gali vykti toli gražu ne kiekvienas svarbus miestui renginys. Norint tokį surengti ir iki šiol tekdavo pirmiausia gauti Vilniaus arkivyskupijos pritarimą, tik tada leidimą išduodavo sostinės savivaldybė.

Anot Civilinės saugos ir viešosios tvarkos departamento direktoriaus Rimanto Ramanausko, naujai pasirašyta sutartis leis turėti tvirtas nuostatas, kas ir kodėl gali rengti renginius šioje vietoje. „Tai reiškia, kad nesielgsime neprotingai, nedarysime čia kokio nors „Olialia“ pupyčių šou“, – teigė R.Ramanauskas.

Departamento vadovo teigimu, iki šiol buvęs vienintelis reglamentas – tereikėdavo orgaizatoriams gauti leidimą. „Kildavo labai daug ginčų, kuo remiantis vieni renginiai leidžiami, kiti – ne. Ši sutartis yra geros valios aktas, rodantis, kad mūsų vertybės sutampa ir mes ketiname jų laikytis“, – tvirtino R.Ramanauskas.

Sutartyje ketinama nurodyti, kad renginio Katedros aikštėje organizatoriai iki renginio pradžios privalo gauti Vilniaus savivaldybės administracijos leidimą, kuris išduodamas tik po to, kai pateikiamas raštiškas Vilniaus arkivyskupijos sutikimas.

Pagal naująją sutartį šioje aikštėje bus leidžiami tik tokie renginiai, kurie neprieštarauja krikščioniškai moralei ir dorovei, neįžeidžia tikinčiųjų jausmų. Be to, čia vyksiantys renginiai ar pasiruošimas jiems negali trukdyti pamaldoms arkikatedroje.

Kai kurie sostinės tarybos nariai svarstė, ar pasirašius tokią sutartį aikštė visiškai neatiteks arkivyskupijai, tačiau griežtai priešintis nepanoro niekas. Klausimo pateikimui buvo pritarta, o galutinis sprendimas bus priimtas po to, kai sutartį išnagrinės tarybos komitetai. Tikimasi tai padaryti paskutiniame šios kadencijos tarybos posėdyje, kuris įvyks balandžio viduryje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius