Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 30

Kaunas jau laukia Kalėdų

Šį savaitgalį Kaune prasideda kalėdinis renginių maratonas. Gruodžio 4 dieną Rotušės aikštėje bus įžiebta pagrindinė miesto eglė.
Kalėdų eglė
Pernykštė Kauno Kalėdų eglė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Laikinosios sostinės gyventojai šiais metais vėl turės kuo didžiuotis – smaragdinė eglutė, pagaminta iš plastiko butelių, žada nustebinti savo originalumu ne tik kauniečius, bet ir visus Lietuvos gyventojus. Neabejojama, kad smaragdinė eglė ir šiemet gali nuskinti laurus ir tapti gražiausia šalies eglute.

„Kalėdos į Kauną ateina sparčiu žingsniu. Jau šį savaitgalį smaragdine nuotaika užsikrės visas miestas. Esam be galo dėkingi Jolantai Šmidtienei, kuri rūpinasi pagrindinės miesto eglės apipavidalinimu jau trečius metus iš eilės“, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Pagrindinė miesto eglė bus įžiebta tik savaitgalį, tačiau Kauną pasiekė džiugi žinia, kad pernai Rotušės aikštėje stovėjusi eglutė jau įžiebta Vokietijoje. „Mūsų eglutė buvo įvertinta kaip meno kūrinys, todėl labai smagu, kad jos grožį įvertino ne tik lietuviai“, – pasakojo menininkė J.Šmidtienė.

„Smaragdo spalva – visais atvejais gera. Žalia spalva tai ramybė, gamta, ekologija. Ekologija yra brangus dalykas, tik sąmoningas europietis supranta, kad ekologijai reikia skirti pinigų“, – teigė J. Šmidtienė.

Smaragdinės eglutės idėjos autorė tvirtino, kad tradiciškai bus galima ne tik apžiūrėti eglutę, bet ir įeiti į jos vidų. Viduje visų lauks veidrodžių karalystė. Eglutės viršūnė šiais metais taip pat bus kitokia. Vietoj angelo pasirinkta žvaigždė, nuo kurios sklis 8 spindulių šviesa.

Pagrindinės Kauno eglės įžiebimo šventė prasidės sekmadienį, 16 val., o renginį tiesiogiai transliuos LNK televizija.

Vienybės aikštės bei Laisvės al. Ir S.Daukanto g. sankirtoje esančias eglutes planuojama įžiebti gruodžio 10 dieną. Šias egles puoš Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai.

„Fontano vietoje stovinčios eglės papuošimui naudosime senus segtuvus, kurių daug užsiliko nuo studentų kursinių darbų. Jų surinkome net 4 tūkst. Žaisliukus mums padės paruošti Vilkijos globos vaikų namų auklėtiniai. Taip pat šiais metais prie eglutės papuošimo prie mūsų universiteto prisidėjo ir Lino Kleizos labdaros fondas“, – apie naujas idėjas pasakojo KTU Ekonomikos ir vadybos fakulteto 4 kurso studentas Kornelijus Juodis.

Kauniečių visą šventinį periodą lauks ir daugiau renginių: Kauno globėjo šv. Mikalojaus procesija, meno projektas „Saldainių parkas“, mažųjų laukia rankdarbių dirbtuvėlės, pasakų namelis, mugė, atrakcionai ir t.t.

Kaunui pasiruošti Kalėdoms iš miesto biudžete prireikė 140 tūkst. litų.

Kaip ir ankstesniais metais, mieste bus papuoštos ir pagrindinės miesto gatvės, tiltai, seniūnijos. Visi papuošimai liko nuo pernai. Šiais metais bus pakeistas tik Savanorių pr. papuošimas, nes jis pernai nepasiteisino, buvo blankus.

„Pernai pagrindinė arterija Savanorių prospektas išskyrė iš kitų gatvių, tačiau neigiama prasme. Lemputės buvo neryškios, todėl šiemet jas pakeisime naujomis, o buvusias perkelsime į kitas Kauno vietas: Steigiamojo Seimo aikštę, miesto seniūnijas, Sapiegos gatvę“, – teigė Kauno mero patarėjas Zenonas Abramavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius