-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 06 02

Kaunas kviečia į Dainų ir šokių šventę (programa)

Šeštadienį Dainų slėnyje vyks tradicinė dainų ir šokių šventė. Šiemet ji skirta Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms atminti.
Dainų ir šokių šventė vyks kauniečiams įprastoje erdvėje – Dainų slėnyje.
Dainų ir šokių šventė vyks kauniečiams įprastoje erdvėje – Dainų slėnyje. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno miesto savivaldybės duomenimis, šių metų šventėje dalyvaus apie 3512 dalyvių: 95 chorai – 47 suaugusiųjų ir 48 vaikų, 38 šokių kolektyvai – 14 suaugusiųjų ir 24 vaikų, 15 folkloro kolektyvų – 7 suaugusiųjų ir 8 vaikų. Taip pat į šventę atvyks 14 kitų ansamblių bei kapelų.

„Šių metų šventei ruošėmės ypač atsakingai, nes ji skirta garbingai sukakčiai – Žalgirio mūšio 600 metų jubiliejui prisiminti. Šventė parodys chorų indėlį į Lietuvos kultūrą. Dainų šventės – neatsiejama Lietuvos kultūros dalis. Mums tokie renginiai yra tam tikras pasitikrinimas, kiek jie dar reikalingi. Tai, kad į šventę atvyksta daug kolektyvų bei žiūrovų, rodo, jog dainų šventės nėra bevertės. Be to, Kaunui tai labai reikšmingas įvykis – į šventę atvyks chorai iš visų regionų“, – sakė vyriausiasis šventės meno vadovas ir dirigentas, profesorius Petras Bingelis.

Šventės meno vadovė Leokadija Januškienė pastebi, kad šiemet šventėje dalyvaus mažiau choristų nei ankstesniais metais. Be to, šventė vyks ne itin šventiškoje aplinkoje – kai kurie vos prieš metus atnaujinti Dainų slėnio suoliukai vėl nuniokoti.

„Į Dainų slėnyje vykstančias šventes dėl ypatingos auros visada labai noriai atvyksta kviečiami chorai. Gaila, kad Dainų slėnį kas dveji metai turime remontuoti. Suolus laužo ne kokie nors neklaužados, o Lietuvos kūno kultūros akademijos studentai treniruočių metu. Į tai turėtų atkreipti dėmesį šios aukštosios mokyklos rektorius“, – pabrėžė L.Januškienė.

Kauno miesto dainų ir šokių šventės „Žalgirio mūšiui 600“ programa:

16 val. Šventinė eisena nuo Vytauto Didžiojo karo sodelio iki Dainų slėnio.

17.30 val. Chorai renkasi į jiems nurodytas vietas.

18 val. Šventės atidarymas Dainų slėnyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius