-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 22

Kaunas prašo šešias miesto gatves pripažinti valstybinės reikšmės keliais

Kauno meras Andrius Kupčinskas kreipėsi į Lietuvos automobilių kelių direkciją dėl 6 miesto gatvių pripažinimo valstybinės reikšmės keliais. Tokiu būdu tikimasi gauti daugiau lėšų gatvių remontui ir rekonstrukcijai.
Daug diskusijų savo reikalingumo sukėlęs šviesoforas Marvelės gatvėje turėtų pradėti veikti kitą savaitę.
Marvelės gatvė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kelių priežiūros įstatyme numatyta, jog miestų bei rajonų vietinių gatvių remontui kasmet skiriama tik 20 procentų Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų. Net 80 proc. šios programos lėšų atitenka valstybės reikšmės kelių remontui bei tiesimui.

„Kauną kerta dvi E kategorijos magistralės – E67 ir E85. Europinės magistralės padeda nukreipti eismo srautus vykstant į kitus miestus, tačiau daugelis transporto priemonių vyksta Kauno miesto gatvėmis, vedančiomis į europines magistrales. Kadangi šiose Kauno miesto gatvėse yra padidintas eismo intensyvumas, siekiu, kad jos būtų pripažintos valstybinės reikšmės keliais“, – teigė A.Kupčinskas.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos prašoma Ateities pl., Marijampolės pl., H. ir O. Minkovskių g., Marvelės g., Jonavos g. ir Raudondvario pl. suteikti valstybinės reikšmės kelių statusą.

Meras siekia inicijuoti Kelių priežiūros įstatymo pataisas, kurios pakeistų Kelių priežiūros ir plėtros programoje numatytų lėšų skyrimo proporcijas.

„Kauniečiai vairuotojai į valstybės biudžetą per metus įmoka ne mažiau kaip 180 mln. litų akcizo mokesčių, o miestas gatvėms remontuoti gauna vos dešimtadalį tos sumos. Kauno gatvių tinklas sudaro 910 km, tad šių pinigų yra per mažai. Todėl lėšų paskirstymo proporciją būtina keisti savivaldybių naudai“, – tvirtino A.Kupčinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius