Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 13

Kaunas ruošiasi futbolo chuliganų antplūdžiui

Vos išsilaižęs prieš tris mėnesius siautėjusių futbolo sirgalių iš Lenkijos paliktas žaizdas, Kaunas vėl sulauks naujos chuliganų gvardijos. Policija intensyviai ruošiasi susidūrimui su jungtinėmis mušeikų iš Olandijos ir Lenkijos pajėgomis bei žada, jog kauniečiams didesnio pavojaus nekils.
Kovo pabaigoje į Kauną suvažiavę keli tūkstančiai futbolo aistruolių iš Lenkijos S.Dariaus ir S.Girėno stadiono prieigose buvo sukėlę riaušes.
Kovo pabaigoje į Kauną suvažiavę keli tūkstančiai futbolo aistruolių iš Lenkijos S.Dariaus ir S.Girėno stadiono prieigose buvo sukėlę riaušes. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaunas vėl bus priverstas atlaikyti agresyvių, labiau muštynėmis nei futbolu besidominčių užsieniečių antplūdį. Nors Tauragės futbolo klubas „Tauras“ Europos lygos rungtynes su „Den Haag“ iš Olandijos planavo žaisti Šiauliuose, saugumo sumetimais dvikova buvo perkelta į Kauną.

Prie olandų prisijungs ir lenkai

„Kauno pareigūnai turi žymiai daugiau patirties. Be to, S.Dariaus ir S.Girėno stadione tribūnas nuo aikštės skiria specialios pertvaros, tad ten viską kontroliuoti bus kur kas lengviau“, – tvirtino „Tauro“ direktorius Egidijus Katauskas.

Hagos miesto klubą pastaraisiais metais garsina ne pergalės, o aistruolių elgesys. Paskui savo palaikomą komandą ne tik po Olandiją, tačiau ir po visą Europą keliaujantys „Den Haag“ gerbėjai yra laikomi pačiais aršiausiais šios Vakarų Europos valstybės futbolo aistruoliais.

Lyg to būtų maža, į Kauną ruošiasi atvykti ir grupė prieš ketverius metus Vilniuje riaušes sukėlusių Varšuvos „Legia“ aistruolių. Šios Lenkijos ekipos gerbėjus, taip pat garsėjančius savo agresyviu elgesiu, su Olandijos „Den Haag“ gerbėjais sieja sena draugystė.

Tūkstantinė armija

Kauno policijos duomenimis, į Kauną rytoj atvyks maždaug 800 aistruolių iš Olandijos bei apie 500 futbolo gerbėjų iš Lenkijos. Neatmetama tikimybė, jog šie skaičiai gali būti dar didesni. Intensyviai agresyvių užsieniečių vizitui besirengiantys policininkai dideles viltis deda į vadinamuosius spoterius – policijos pareigūnus, besispecializuojančius darbui su agresyviais futbolo gerbėjais. Kartu su Lenkijos aistruoliais atvažiuoja šeši, o su olandais – aštuoni spoteriai.

„Vyksta intensyvus pasiruošimas. Tikimės aistruolių sąmoningumo ir didelės spoterių pagalbos. Manome, kad mums pavyks išvengti nelaimių. Šiuo klausimu esame nusiteikę optimistiškai“, – teigė Kauno policijos atstovė Vitalija Gintautienė.

Krės autobusus

„15min“ žiniomis, policininkai kartu su sienos apsaugos pareigūnais ketina aistruolius pasitikti dar Kauno prieigose, kur bus tikrinama, ar svečiai nesiveža ginklų ar kitų pavojingų daiktų.

Tvarką S.Dariaus ir S.Girėno stadiono viduje rytoj vakare bandys užtikrinti privačios apsaugos bendrovės darbuotojai. Stadiono prieigose dirbs gausios policininkų pajėgos, o jiems padėti bus pasirengę specialiai apmokyti Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

L.Varanavičius ramus

Lietuvos futbolo federacijos vadovas Liutauras Varanavičius įsitikinęs, jog Kauno policijai pavyks pažaboti aršumu garsėjančių užsieniečių agresiją.

„Kauno policija jau įrodė, jog gali pakankamai sėkmingai susitvarkyti su tais banditais, tad manau, kad didesnių problemų nekils. Juo labiau kad ir aistruolių į Kauną atvažiuos ne tiek, kiek buvo kovo pabaigoje, kai draugiškas rungtynes žaidė Lietuvos ir Lenkijos rinktinės“, – kalbėjo L.Varanavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius