-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 07

Kaunas spaudos veidrodyje: Ar kiti miestai pavydės Kauno gatvių?

Miesto žiniasklaidoje – nemaža dozė optimizmo. „Kauno diena“ parengė reportažą apie daugiabučių renovaciją, portalas „Kas vyksta Kaune“ skelbia, kad Kaunui tuoj pavydės kiti miestai, mat čia pagal naują technologiją sparčiai remontuojamos didžiosios gatvės.
Kelio remonto darbai
Kelio remonto darbai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno mero Andriaus Kupčinsko teigimu, patys kelininkai pripažįsta, jog karšto regeneravimo technologiją naudojantis „Remix Plus“ aparatas traukia kitų šalies didmiesčių vadovų dėmesį, kurie neslepia noro persivilioti vienintelį Lietuvoje tokio tipo aparatą. „Tačiau 48 tonas sveriantis įrenginys ir toliau darbuosis Kauno gatvėse“, – teigia portalas „Kas vyksta Kaune“.

Remontuoti gatves naudojant karšto regeneravimo technologiją – ženkliai pigiau. Sąnaudos sumažėja, nes senasis asfalto sluoksnis yra įkaitinamas, nuskutamas ir naudojamas klojant naująją dangą. Ant jos papildomai dar paklojamas 3 centimetrų storio asfaltbetonio sluoksnis. Šiems darbams suteikiama 3 metų garantija, bet patirtis rodo, kad šia technologija sutvarkytos gatvės laiko mažiausiai 10 metų. Puikus pavyzdys – prieš daugiau nei dešimtmetį šia technologija sutvarkyta H. ir O. Minkovskių gatvė.

Remontuoti gatves naudojant karšto regeneravimo technologiją – ženkliai pigiau. 

Kelias pastarąsias savaites naktimis dirbę kelininkai užbaigė vienos pagrindinių Kauno miesto gatvių – Karaliaus Mindaugo prospekto – kapitalinį remontą. Pradėti darbai Tunelio gatvėje. Naktimis dirbsiantys kelininkai šios gatvės kapitalinį remontą turėtų užbaigti per maždaug dvi savaites, pranešė miesto savivaldybė.

„Kauno diena“ pristačiusi pradėtą renovaciją daugiabutyje, esančiame A.Juozapavičiaus pospekte, pasidžiaugė, kad tokių darbų gausėja. „Iki šiol Kaune renovacijos projektai strigo. Savivaldybei ne kartą priekaištauta, kad trūksta elementarios informacijos“, – rašo dienraštis.

„Pasiruošimo renovacijai kelias buvo ilgas ir sunkus, bet reikia suprasti, kad tai yra gana sudėtingas procesas ne vien technologiškai, bet ir juridiškai, finansiškai. Tikiu, kad toliau renovacija Kaune jau judės gerokai sparčiau, nes procedūros jau yra aiškios ir išbandytos", – prognozavo miesto tarybos narys Stasys Buškevičius.

Savivaldybės atstovai tikina, kad daugėja kauniečių, besidominčių galimybėmis atsinaujinti būstus.

Savivaldybės atstovai tikina, kad daugėja kauniečių, besidominčių galimybėmis atsinaujinti būstus.

„Tai rodo savivaldybėje gaunamos kauniečių užklausos. Savivaldybė dabar taip pat teikia daugiau informacijos – interneto svetainėje yra speciali renovacijai skirta skiltis", – pastebėjo S.Buškevičius.

Tvirtinant investicinį planą patys gyventojai numato ir sprendžia, ką jų name reikia pakeisti ar atnaujinti, tačiau dalis kauniečių vis dar priešinasi renovacijai.

Pasak miesto tarybos nario, pagrindinė tokio priešiškumo priežastis – nežinojimas. „Reikia domėtis renovacija, dalyvauti susirinkimuose dėl investicinių planų. Pats blogiausias dalykas, kai gyventojas numoja ranka. Tada jis numoja ranka į savo ir į savo kaimynų piniginę", – įsitikinęs S.Buškevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius