Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 06

Kaunas spaudos veidrodyje: Miesto politikai virsta darboholikais?

„Kauno diena“ susirūpino, kaip Kauno taryba spės apsvarstyti net 115 klausimų ir kelia klausimą, ar politikai žada posėdžiauti per naktį. Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, kad tarybos posėdyje bus svarstoma ir mero Andriaus Kupčinsko komandiruotės klausimas. Jis bandys įtikinti vaikų olimpiados organizatorius, kad Kaunas irgi vertas surengti mažųjų atletų sporto šventę.
Tarybos posėdis
Tarybos posėdis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip rašo „Kauno diena“, ketvirtadien į posėdį susirinkę Kauno miesto tarybos nariai turės apsvarstyti rekordiškai daug – 115 klausimų. „Dėl to gali tekti ne tik posėdžiauti iki išnaktų. Jau kyla įtarimų, ar tarp gausybės klausimų nėra paslėpta abejotinų sprendimų projektų“, – rašo dienraštis.

„Belieka pasveikinti merą sudarius rekordinę darbotvarkę. Paskui nereikėtų stebėtis priimtų sprendimų kokybe. Akivaizdu, kad darbas planuojamas netolygiai, ir tai nenormalu", – vakar rėžė opozicijoje dirbančios Darbo partijos frakcijos seniūnas Gintaras Jonas Furmanavičius.

Anksčiau rekordiniu vadintas gegužę vykęs posėdis. Tuomet darbotvarkėje buvo 110 klausimų, nes visos savivaldybei pavaldžios bendrovės ir viešosios įstaigos turėjo pristatyti savo ataskaitas.

Anksčiau rekordiniu vadintas gegužę vykęs posėdis. Tuomet darbotvarkėje buvo 110 klausimų, nes visos savivaldybei pavaldžios bendrovės ir viešosios įstaigos turėjo pristatyti savo ataskaitas.

Šiandien 9 val. ryto į posėdį susirinkę politikai darbui turės septynias valandas. Nesunku paskaičiuoti, kad tarybos nariams per valandą vidutiniškai reikės išspręsti šešiolika klausimų. Vienam klausimui apsvarstyti turės pakakti šiek tiek daugiau nei trijų su puse minučių.

Tarp daugybės klausimu Kauno taryba turės nuspręsti, ar komandiruoti merą Andrių Kupčinsą į Australiją. Portalas „Kas vyksta Kaune“ informuoja, kad Kaunas siekia teisės surengti Tarptautines vaikų žaidynes 2017 m. „Ar Kaunas taps pirmuoju Lietuvos miestu, kuriame vyks vaikų olimpinėmis žaidynėmis vadinamas grandiozinis sporto renginys, paaiškės gruodžio mėnesio pradžioje“, – rašo portalas.

Nuo 1968 metų rengiamos Tarptautinės vaikų žaidynės kasmet vyksta vis kitame pasaulio mieste. Pastaraisiais metais jos vyko tokiuose miestuose kaip Atėnai (Graikija), San Franciskas (JAV), Reikjavikas (Islandija) ar Bankokas (Tailandas).

2010 metais Bahreine esančiame Manamos mieste vykusiose žaidynėse pirmą kartą sužibo Rūtos Meilutytės žvaigždė. Viena iš garsiausių Lietuvos sportininkių, kuriai tuo metu buvo 13 metų, iškovojo pirmas vietas plaukdama 50 m ir 100 m krūtine, antrą – 50 m laisvuoju stiliumi ir trečią vietą kombinuotoje estafetėje 4×100 m su Kauno rinktine.

Šių metų gruodžio pradžioje žaidynės bus surengtos Australijoje esančiame Lake Macquarie mieste. Būtent ten ir bus nuspręsta, ar Kaunas gaus teisę 2017-aisiais rengti olimpines vaikų žaidynes.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius