Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 15

Kaunas spaudos veidrodyje: patvinusios miesto gatvės ir pigesni vaistai ligoninėms

Trečiadienį portalas „Kas vyksta Kaune“ skubėjo fiksuota patvinusias miesto gatves po naktinių liūčių. Dienraštis „Kauno diena“ daug dėmesio skiria vaistų kainoms ir domėjosi, kokią naudą duoda centralizuotas valstybės vaistų pirkimas Kauno ligoninėms.
Apsemtos gatvės
Apsemtos gatvės / Airos Macytės nuotr.

„Šį rytą „Kauno tiltų“ kelininkai įprastus darbo įrankius asfalto klojimui iškeitė į grėblius, kuriais bandė valyti Jonavos gatvės lietaus nubėgimo šulinius. Ir tai darė skųsdamiesi, kad dar prieš naujo asfalto tiesimą kreipėsi į savivaldybės įmonę „Kauno vandenys“, kad šie pravalytų seniai užsikimšusią ir mažą pralaidumą palaikančią lietaus kanalizaciją, tačiau jų prašymas išgirstas nebuvo“, – rašoma portale „Kas vyksta Kaune“

Portalo duomenimis, trečiadienio rytą, be naujai išasfaltuotos Jonavos gatvės, skendo Savanorių prospektas, Baranausko gatvė, Gedimino ir Miško gatvių sankryža, kitos vietos.

Vairuotojai, iš anksto nepastebėję telkšančių „vandens telkinių“, buvo priversti automobilius palikti džiūti kelkraščiuose ir darbus pasiekti kitais būdais. Dėl skęstančių gatvių vėlavo viešasis transportas.

Trečiadienio rytą, be naujai išasfaltuotos Jonavos gatvės, skendo Savanorių prospektas, Baranausko gatvė, Gedimino ir Miško gatvių sankryža, kitos vietos.

„Kas vyksta Kaune“ žurnalistas pastebėjo, kad „Kauno vandenys“ darbuotojai, nepaisant to, kad daugelis miesto gatvių apsemtos, ramiai vykdė Laisvės alėjos fontano išjungimo darbus.

Tuo tarpu dienraštis „Kauno diena“ susidomėjo nuolatine ne tik Kauno, bet ir visos šalies aktualija – vaistų kainomis ir jų aprūpinimu ligoninėse.

„Valstybinė ligonių kasa (VLK) skelbia, kad medikai turi daugiau galimybių savo pacientams skirti jų gydymui būtinų vaistų, nes jie atpigo. Kaip yra iš tikrųjų?“, – susidomėjo dienraštis.

„Skaičiuojant praėjusių ir šių metų rezultatus, galime pasidžiaugti, kad pasiektas ekonominis efektas yra 13,74 mln. litų. Kitaip tariant, tiek lėšų sutaupyta, o už jas perkami pacientams reikalingi vaistai, tik jų nupirkti galėsime atitinkamai daugiau“, – tvirtina sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė.

VLK iš centralizuotai apmokamų vaistų ir medicinos pagalbos priemonių Kauno klinikinei ligoninei šiemet jų skyrė už 2,17 mln. litų. Pati ligoninė vaistams kasmet skiria apie 10 proc. nuo pajamų, gautų iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo.

Respublikinės Kauno ligoninės vaistinės vedėja Danutė Petrauskienė tiki, kad centralizuotai perkamiems vaistams atpigus dešimtadaliu tikrai bus didesnė nauda ligoniams.

VLK Respublikinei Kauno ligoninei šiemet devyniems mėnesiams skyrė vaistų beveik už 130 tūkst. litų. Ligoninėje per metus gydoma daugiau kaip 30 tūkst. ligonių, tačiau čia nėra sergančiųjų sunkiomis onkologinėmis, urologinėmis ligomis. Kauno klinikoms, kur gydomi sunkiausi ligoniai, VLK per metus skiria vaistų už 40,47 mln. litų.

„Vaistai, kuriuos gauname iš centralizuotų VLK pirkimų, kainuoja ne šimtais, o kartais ir tūkstančiais litų už vieną pakuotę. Ir tokių vaistų poreikis pagal mūsų ligoninės lygį tenkinamas, mūsų pacientų neskriaudžia“, – „Kauno dienai“ pabrėžia Respublikinės Kauno ligoninės vaistinės vedėja D.Petrauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius